Neaga a devenit șeful CNIR

Narcis Neaga, fostul director general al CNADNR (actuala CNAIR), a devenit șeful Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), după ce a fost scos de sub urmărirea penală la DNA. Mai întâi a fost numit în Consiliul de Administrație la CNIR, apoi, în 29 martie, a fost ales director general al companiei – alta decât CNAIR – Compania Națională de Administrare a Investițiilor Rutiere.

CNIR nu a anunțat public acest lucru, dar informația a apărut “pe surse” în presă, fiind confirmată ulterior de Neaga.

După 2 ani și 3 luni de cercetări sub control judiciar pe o cauțiune de 300.000 de lei, DNA i-a clasat dosarul lui Neaga în 2 martie pe motiv că faptele nu sunt prevăzute în legea penală.

Narcis Neaga a fost acuzat de abuz în serviciu în legătură cu Lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, demolat pe 200 de metri după alunecări de teren şi pentru care s-au pierdut fondurile europene.

În 8 decembrie, noul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, l-a demis pe Narcis Neaga de la şefia CNADNR, după ce antecesorul său, Iulian Matache, a făcut public raportul Corpului de control, care l-a găsit vinovat pe Neaga de dezastrul de la Orăştie-Sibiu. Totodată, Matache a predat la DNA acest raport.

Amintim că o porțiune din autostradă a fost afectată de fisuri încă de la deschiderea circulației rutiere, care s-a făcut – fără ca lucrarea să fie recepționată – în ultima zi a campaniei electorale pentru prezidențiale a lui Victor Ponta, în toamna lui 2014.

După un an, când specialiștii CNAIR au constatat că aceasta pune în pericol viața șoferilor, Lotul 3 al autostrăzii a fost închis circulației, în septembrie 2015.

La puțin timp, constructorul a demolat circa 300 de metri în zona cu fisuri, însă apoi a abandonat șantierul.

După încă un an, CNAIR a reconstruit porțiunea, asigurând că banii sunt din garanția achitată de firma constructoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.