Nou contract de închiriere CTP pentru Yusen Logistics, consiliat de CBRE

CTP a încheiat un contract de închiriere pe cinci ani pentru o suprafață de 19.000 mp de spații de depozitare în CTPark Bucharest, către Yusen Logistics (România), consiliat de CBRE. 

Precizările CTP transmise ZIUA CARGO:

Înființată în 1955, Yusen Logistics este o companie globală de logistică a lanțului de aprovizionare care oferă servicii de expediere maritimă și aeriană, depozitare, distribuție și managementul lanțului de aprovizionare. Compania deține deja aproximativ 1,3 milioane mp de spații de depozitare în 140 de unități din Europa, la care se adaugă acest nou contract de închiriere, la care a fost consiliat de CBRE.

Amplasat într-un important hub industrial din București, CTPark Bucharest oferă o conectivitate excelentă către principalele rute de transport, facilitând astfel operațiuni logistice eficiente. Yusen Logistics (România) va folosi spațiul pentru activități de logistică pentru terțe părți, gestionând mărfurile din 19 țări de pe 3 continente pentru clienții lor. Depozitele închiriate de Yusen Logistics (România) vor fi, de asemenea, supuse unei renovări semnificative printr-o investiție substanțială din partea CTP pentru a revigora și moderniza facilitățile, aducându-le la cele mai recente standarde ESG prin incorporarea caracteristicilor de mediu durabile, cum ar fi iluminatul cu LED-uri.

Andrei Bențea, senior Business Developer, CTP: „Suntem încântați să ne extindem relația cu Yusen Logistics prin noua locație din CTPark Bucharest, parteneriat care demonstrează succesul abordării noastre de colaborare prin care furnizăm spațiile potrivite pentru clienții noștri aflați în expansiune. Focusul CTP pe dezvoltare durabilă se aliniază perfect cu angajamentul Yusen Logistics față de principiile ESG. Suntem mândri să reducem amprenta de carbon a operațiunilor lor prin renovarea eficientă energetic a facilității noastre, asigurându-ne că aceasta îndeplinește cele mai înalte standarde de sustenabilitate și contribuie la un viitor mai verde”.

Construit conform standardelor BREEAM, CTPark Bucharest oferă depozite de clasă A pentru închiriere, proiectate pentru întreprinderi mici și mijlocii, cu spații flexibile începând de la 1.500 mp, dotate cu birouri și toate utilitățile necesare pentru cei care doresc să-și dezvolte afacerea.

CTPark Bucharest este un parc dinamic, cu rezidenți diverși, de la prăjitori artizanali de cafea și tipografi, până la distribuitori de utilaje agricole, echipamente hardware, sisteme de răcire și încălzire, distribuitori online de cosmetice, dispozitive medicale și chiar producători de sisteme de colectare a apei de ploaie și profile de gips-carton. A evoluat natural de la depozite mari la unități mai mici pentru last-mile, curierat, comerț electronic și retail în general, în principal datorită proximității sale față de una dintre cele mai populate zone din București, zona de vest, și accesul ușor către centrul orașului.

CTPark Bucharest este amplasat pe Autostrada A1 la kilometrul 13, la doar 15 minute de mers cu mașina de stațiile de metrou Păcii și Preciziei. Cu o suprafață totală de 57,9 hectare, din care 570.000 mp este suprafața construită, CTPark Bucharest dispune de toate facilitățile necesare, precum o cantină, un punct medical și o zonă generoasă de spații verzi.

CTP deține depozite de clasă A cu o suprafață totală de aproximativ 2,6 milioane de metri pătrați în mai multe orașe din România, inclusiv Arad, Brașov, București, Craiova, Oradea, Sibiu și Timișoara.

Precizările CBRE:

Poziționat într-o zonă strategică, hub-ul logistic va servi drept centru regional de distribuție pentru industria auto. Cu sprijinul echipei de experți de la CBRE și al proprietarului, Yusen Logistics (România) va beneficia în urma semnări contractului de tarife de închiriere competitive pe o piață în creștere, pentru o perioadă contractuală de cinci ani.

Cosmin Rusu

„Acest acord de închiriere este o mișcare strategică crucială care se aliniază perfect cu angajamentul de a furniza soluții logistice excepționale clienților noștri. Folosindu-și competențele extinse și cunoștințele de piață, CBRE s-a dovedit a fi un partener solid, sprijinindu-ne la fiecare pas și oferindu-ne cea mai bună soluție de pe piață pentru nevoile noastre, asigurându-ne în același timp obținerea unor tarife competitive. Parcul CTP nu numai că ne completează ireproșabil operațiunile noastre, dar este, de asemenea, deosebit de ofertant pentru viitorul nostru. Angajamentul proprietarului de a reamenaja depozitul în conformitate cu criteriile ESG va crea un mediu ideal pentru activitățile noastre logistice, pregătind terenul pentru eforturile noastre continue de sustenabilitate. Suntem încrezători că această decizie va consolida și mai mult poziția noastră în piață,”, declară Cosmin Rusu, managing director la Yusen Logistics (România).

Sectorul industrial și logistic se dezvoltă în mod constant, iar tendințele recente indică o revenire a segmentelor de producție și logistică, în timp ce segmentele logistic și auto au determinat cea mai mare cerere de spații I&L anul trecut. Analizând activitatea totală de închiriere prin prisma destinației principale a spațiilor închiriate, spațiile destinate logisticii sunt, de departe, cel mai des solicitat tip, cu 53% din TLA, o tendință înregistrată începând cu 2022, când acest segment s-a plasat, de asemenea, pe primul loc. Este preconizat ca această balanță să încline în favoarea producției în trimestrele următoare. Tranzacțiile de închiriere din categoria 3PLs (third-party logistics) au înregistrat, de asemenea, o creștere de 35%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023.

Călin Badea

„În prezent, I&L rămâne un sector crucial, care se realiniază cu tendințele de dinaintea pandemiei. Anticipăm o cerere mai mare pentru acest an, în special în segmentele de producție și logistică. România rămâne o piață competitivă pentru acest sector, iar spațiile moderne care urmează o politică de sustenabilitate și sunt certificate BREEAM sau LEED se bucură de un interes mai mare atât din partea investitorilor, cât și a ocupanților. Închirierea acestei suprafețe semnificative pentru Yusen Logistics în CTPark Bucharest demonstrează soliditatea sectorului logistic din România și confirmă că Bucureștiul este o locație excelentă pentru dezvoltarea de centre de distribuție regionale și globale, care iată, în cazul Yussen deservește 19 țări de pe trei continente diferite”, adaugă Călin Badea, consultant, Industrial & Logistics Services la CBRE Romania.   

Atât spațiile industriale și logistice noi, cât și cele reamenajate nu pot neglija indicatorii cheie ai chiriașilor existenți și potențiali: eficiența energetică, reducerea amprentei de carbon și impactul ESG, care au devenit nu doar un avantaj important care trebuie marketat, ci și mai ales o cerință importantă pentru mulți ocupanți ai sectorului.

Cele mai recente date ale CBRE arată că piața industrială și logistică din România se menține puternică și are o cerere susținută. Stocul industrial modern din România a atins un nou vârf, de 7,2 mil. mp la sfârșitul anului 2023, cu un total de 492.000 mp livrați anul trecut, ceea ce reprezintă un procent de 7% din stocul actual. Media lunară a chiriilor a urcat accelerat până la 4,50 euro pe mp, subliniind o creștere de 9,76%% în ritm anual. Anul trecut, sectorul industrial a acumulat un volum de investiții de 70 milioane de euro și a reprezentat 14% din volumul total de investiții tranzacționate în 2023.

În același timp, la nivel național, rata de neocupare a fost de 4,9% la sfârșitul anului 2023, cu o diferență semnificativă în regiunea București, unde rata de neocupare este de 5,5%, ușor mai mare decât media națională, cu 0,3 pps mai mică față de aceeași perioadă a anului precedent.

Bucureștiul continuă să dețină ponderea majoritară în TLA înregistrat la finalul anului 2023, chiar dacă procentul său a scăzut la 49%, față de 60% cât se înregistra în anul precedent. Cu toate acestea, alte regiuni precum Vest/Nord-Vest și Est/Nord-Est au înregistrat creșteri, impulsionate de dezvoltările de infrastructură din ultimii ani și de cele preconizate pentru 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.