Numărul pasagerilor a crescut cu 17% pe Aeroportul din München

Numărul pasagerilor a crescut cu 17% pe Aeroportul din München, în 2023, lucru ce a dus la un rezultat anual pozitiv (EAT) de 25 de milioane de euro, pentru prima dată de la pandemia de coronavirus.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Veniturile au crescut la aproximativ 1,4 miliarde EUR. Câștigurile înainte de dobânzi și impozite (EBIT) au revenit în intervalul pozitiv pentru prima dată, din 2019, la 115 de milioane EUR. Cu un volum de pasageri de peste 37 de milioane de pasageri (cu 5,4 milioane mai mult față de ​​anul precedent), ​​aeroportul a atins deja aproximativ 80% din nivelul de dinainte de criză. Numărul decolărilor și aterizărilor a crescut cu șase procente, până la aproximativ 302.000 de mișcări de aeronave. Utilizarea capacității aeronavelor a atins un nou nivel record de 81%.

Jost Lammers, CEO al Aeroportului din München, a declarat: „Cererea continuă ridicată pentru călătorii aeriene, noi companii aeriene și extinderea rețelei noastre de rute au întărit și mai mult poziția Aeroportului din München ca hub premium european”.

Cel mai important motor de creștere, în 2023, au fost din nou zborurile pe distanțe lungi, care au crescut cu 31%. Traficul din America de Nord a fost chiar peste nivelul de dinaintea crizei. Piața asiatică și-a revenit și mai mult. Destinațiile din Thailanda și India au reușit, de asemenea, să înregistreze un număr mai mare de pasageri, față de ​​anul record anterior 2019, datorită creșterii mari a traficului. Cu șase aeronave Lufthansa A380 staționate pe Aeroportul din München, capitala bavareză este, de asemenea, singurul aeroport de origine europeană pentru o flotă de A380, în afară de Londra.

Peste 284.000 de tone de marfă încărcate și descărcate, în creștere cu 6,6%

O creștere semnificativă de două cifre a fost realizată și în traficul continental, cu 13%. Deși traficul intern german a crescut și el cu 19%, acesta a atins doar 60% din nivelul de dinaintea crizei. Spre deosebire de celelalte locații majore de transport aerian german, Aeroportul din München a înregistrat o creștere a transportului aerian. Au fost încărcate și descărcate peste 284.000 de tone de marfă, în creștere cu 6,6 la sută.

De asemenea, FMG a avut succes în recrutarea de personal nou. În ciuda unui mediu dificil într-o regiune puternică din punct de vedere economic, cu locuri de muncă aproape depline, aproape 1.500 de noi angajați au fost în 2023. Per total, numărul de angajați din grupul aeroportuar a crescut din nou la 9.100.

În domeniul protecției climei, compania și-a stabilit un nou obiectiv, la sfârșitul anului 2023: până în 2035, cel puțin 90% din emisiile de CO2 atribuibile aeroportului vor fi reduse. Maximul rămas de 10 la sută trebuie îndepărtat fizic din atmosferă. „Net Zero” – termenul internațional standard – înseamnă că operațiunile Aeroportului din München nu trebuie să lase în atmosferă în viitor dioxid de carbon, care este dăunător climei.

Lammers a rezumat exercițiul financiar trecut după cum urmează: „În 2023, am investit constant în personalul nostru, în calitatea și digitalizarea proceselor noastre și în infrastructura noastră. Și ne-am propus să atingem obiectivul „Net Zero”, încă din 2035, cu strategia noastră ambițioasă în materie de climă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.