O nouă investiție în Bavaria, susținută de AHK România

Oves Enterprise, companie din Cluj-Napoca specializată în dezvoltarea de software, cu afaceri de circa 14 milioane de lei, la finalul anului 2021, anunță consolidarea prezenței pe piața din Germania prin deschiderea unui birou in München.

Precizările AHK România, transmise ZIUA CARGO:

Mihai Filip, CEO al companiei, declară că a văzut o oportunitate în colaborarea cu companiile mici si mijlocii care nu au acces la personal calificat și nici suficientă putere pentru a contracta companiile mari din industrie de pe piața din Germania. Strategia vizează dezvoltarea prin companiile partenere cât și prin angajații de la biroul reprezentant din Germania, al căror obiectiv este generarea de leaduri.

La întrebarea, cum a depășit barierele de intrare pe piață, Mihai răspunde: „Informații cu privire la potențialul pieței și stakeholderi am obținut în cadrul workshop-ului Discover digital Bavaria, organizat de Camera de Comerț și Industrie Romano-Germana și Invest in Bavaria și astfel ne-am conturat planul de acțiune. Parcurgem trei pași importanți: primul este cel de identificare a nevoii companiilor, cel de-al doilea câștigarea încrederii și aici faptul că avem birou și persoane de contact cu care să vorbească aceeași limbă este un mare plus și cel de-al treilea încheierea contractului. 90% din companiile care parcurg primii doi pași semnează cu noi. Timpul de la identificarea nevoii pană la contract s-a scurtat de la 3-6 luni de zile, la o lună, datorită urgenței de livrare a proiectelor. Mai mult, ne ducem acolo unde este cerere, respectiv următorul pas este Berlinul, capitala europeană a startup-urilor.” 

AHK România sprijină investițiile în Germania prin consultanță preliminară gratuită și intermediere de contacte. „În calitate de reprezentanță a landului Bavaria în România, consiliem de 20 de ani competent companiile bavareze la intrarea pe piața din România, dar, cum arată și exemplul companiei Oves Enterprise, și companii românești care doresc să se extindă în Bavaria. Observăm la companiile românești tot mai mult interes și potențial de a deveni active pe piețe externe și nu putem decât să ne bucurăm de această evoluție. Oferim suportul necesar schimbului de experiență și informații utile dezvoltării unei afaceri profitabile”, a declarat Sebastian Metz, director general, AHK România.

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. 

Mai multe informații găsiți pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.