Optimizările de cheltuieli și ajutoarele de stat, cele mai solicitate

Optimizările de cheltuieli și implementarea de facilități /ajutoare de stat sunt printre cele mai solicitate servicii financiare, în 2020, de către antreprenori, potrivit Trusted Advisor.

Ioana Arsenie

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Trusted Advisor, o companie de contabilitate și strategie financiară a primit mai multe solicitări de optimizări de cheltuieli (+20%) pe parcursul anului 2020 dar și pentru implementarea de facilități, ajutoare de stat destinate companiilor antreprenoriale în contextul pandemiei de COVID.

Un număr de 18 IMM-uri afectate de pandemie au solicitat ajutor prin intermediul Trusted Advisor pentru a obține granturi pentru măsurile 1 și 2, astfel aria serviciilor oferite de către companie a fost extinsă. Cele mai multe IMM-uri provin din domenii precum: horeca, medical, servicii, producție, organizări de evenimente, transporturi, IT.  Totodată, în toamna acestui an, Trusted Advisor a implementat aplicația Trusted App către 60 de IMM-uri și automat, au venit solicitări și de finance, care pe final de an se intensifică, ca număr.

„Antreprenorii conștientizează nevoia unui suport pe termen lung și sunt dispuși la parteneriate, de la servicii complexe de finance la atragerea de membri externi în Board, unde noi acționăm în Rol de Finance Business Partner extern, implicați în deciziile strategice, inclusiv la întâlniri de Board, ne asumăm responsabilitatea deciziilor alături de proprietarii afacerilor”, declară Ioana Arsenie, Strateg Financiar și Managing Partner, Trusted Advisor.

Pe tot parcursul anului 2020, la nivel de strategie financiară și finance, IMM-urile și-au dorit recomandări de optimizare a afacerii, pentru stabilitate și dezvoltare sustenabilă, într-o structură financiară și operațională coerentă și pregatită pentru creștere, nevoia unui trusted advisor, acel partener care cunoaște în detaliu afacerea și care este disponibil să intervină agil în situatii complexe, de criză sau de oportunitate. De aceea, este imperativ să fie stabilit un context de lucru pe termen de minimum 6 luni – 1 an.

Pentru anul 2020, Trusted Advisor va înregistra venituri de 340000 ron, cu +14.5% în creștere față de anul 2019. Noii clienți Trusted Advisor provin din domenii precum: comerț online, comerț și montaj produse de amenajare a locuințelor, servicii complexe de training, servicii electronice, medical, consultanță.

Planuri pentru 2021 – Trusted App, un nou produs către firmele de contabilitate, atragerea de expați și creșterea echipei

În același timp, compania vizează să lanseze un nou produs în anul viitor – Trusted App către firmele de contabilitate din România, o creștere cu minimum 50%, creșterea gradului de automatizare și digitalizare a proceselor operaționale Trusted, dublarea echipei la final de 2021, cu 4 trusted accountants și 1 trusted accounting leader, alături de 1 analist de business pentru a gestiona mai multe proiecte de strategie financiară.

Trusted Advisor își propune să atragă în portofoliu și expați care au dezvoltat business-uri proprii în România, compania dezvoltându-și de-a lungul timpului o puternică expertiză în lucrul cu partenerii străini dar și la nivel de management în multinațională, cu țări din regiune.

Produsele Trusted Advisor sunt potrivite pentru startup-uri (strategie de business, consultanță financiară inițială, contabilitate, raportare financiară cu Trusted App, astfel compania deservește orice tip de activitate), însă expertiza Trusted Advisor este mai bine pusă în valoare în companii cu activitate complexă, mai multe linii de business, piețe, categorii de produse, cu vechime în piață, cu peste 50 de angajați, compania intervine și la nivel operațional și optimizează procese astfel încât, rezultatele financiare să fie mai bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.