OUG pentru completarea Legii 16/2017 privind detaşarea salariaţilor în servicii transnaționale

Guvernul a aprobat, în ședința din 11 mai, ordonanța de urgență (OUG) pentru completarea Legii nr. 16/2017 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaționale.

Precizările Executivului:

Actul normativ reglementează măsuri pentru protejarea și sprijinirea salariaților angajatorilor naționali care subcontractează servicii, în ceea ce privește acordarea drepturilor salariale rezultate în cadrul prestării categoriilor de servicii prevăzute în Legea nr. 16/2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale.

Astfel, se completează prevederile Legii 16/2017 în sensul reglementării, în mod similar cu situaţia legiferată în cazul detașării transnaționale, a răspunderii contractantului căruia întreprinderea îi este subcontractant direct privind răspunderea în solidar cu aceasta sau în locul său pentru drepturile salariale nete restante aferente salariului brut pe țară garantat în plată, cu menținerea în sarcina subcontractantului a obligației de plată a diferenței datorate salariatului până la acoperirea integrală a drepturilor salariale cuvenite acestuia potrivit contractului individual de muncă, precum și a sumelor privind plata contribuțiilor asigurărilor sociale aferente.

Download

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.