Poșta Română a deschis Biroul de Schimb Internaţional Constanţa

Compania Naţională Poşta Română a deschis, în 4 septembrie, un nou punct de lucru: Biroul de Schimb Internaţional Constanţa. Acesta va asigura prelucrarea corespondenţei şi a coletelor internaţionale expediate pe cale maritimă către China şi Australia şi sosite din Singapore şi Israel.

Noul punct de lucru va avea un şef de birou de schimb internaţional şi şase salariaţi care vor asigura schimburile fizice de expediţii poştale cu operatori poştali nerezidenţi în România şi care vor colabora cu reprezentanţi ai autorităţilor maritime, vamă şi poliţie de frontieră în desfăşurarea activităţii, se arată într-un comunicat de presă.

Biroul de Schimb Internaţional Constanţa va asigura, de asemenea, tranzitul trimiterilor expediate din Moldova către China şi Australia. Astfel, Poşta Română urmează să încaseze taxele de tranzit închis prevăzute de către Actele Uniunii Poştale Universale, ceea ce va duce la o creştere a veniturilor companiei.

„Înfiinţarea acestui birou era tot mai necesară, mai ales în contextul epidemiologic actual când, urmare a pandemiei SARS-CoV-2, au fost anulate foarte multe curse aeriene cu plecare din Bucureşti către toate colţurile lumii. Astfel, reprezentanţii Poştei Române au căutat în permanenţă metode alternative pentru expedierea trimiterilor poştale internaţionale. Totodată, un alt motiv pentru deschiderea acestui birou este faptul că există operatori poştali care au în vedere şi soluţia transportului pe mare în relaţia cu România. Spre exemplu, Israel şi Singapore”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Programul va fi stabilit în funcţie de solicitări şi de acceptul autorităţii vamale, iar frecvenţa containerelor de import va fi dată de expedierile operatorilor poştali parteneri. Prima expediţie, de vineri, a constat în 7,8 tone de trimiteri către China şi 1,5 tone de trimiteri către Australia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.