Premiera EQT Concept

Mercedes-Benz Vans își extinde portofoliul dedicat familiilor și clienților pasionați de sport și alte activități în timpul liber. Cu EQT Concept, compania oferă o perspectivă reală a primului autovehicul premium din segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni destinate familiilor și clienților cu un stil de viață activ: Clasa T și versiunea sa 100% electrică.

Iată precizările transmise ZIUA CARGO:

Autovehiculul care se apropie de producția de serie îmbină spațiul amplu și flexibil pentru până la 7 locuri și un compartiment pentru bagaje generos, cu un design tipic Mercedes-Benz, o abordare high-class, confort, funcționalitate, conectivitate și siguranță.

Mercedes-Benz Vans folosește astfel rețeta de succes a Clasei V pentru un format compact, aducând un nivel înalt de calitate și în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni. EQT Concept subliniază combinația unică dintre confort premium și funcționalitate fără compromisuri și conducerea unui autovehicul electric.

„Extindem portofoliul destinat segmentului autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni cu viitoarea  Clasa T. Modelul va fi potrivit pentru familii și pentru clienții activi, indiferent de vârsta acestora, care au nevoie de mult spațiu și de cât mai multă flexibilitate, fără să fie nevoiți să facă un compromis în ceea ce privește confortul sau stilul. Clasa T le oferă acestora o incursiune fascinantă în lumea Mercedes-Benz, iar  EQT Concept demonstrează faptul că ne aflăm într-un proces continuu de consolidare a poziției de lider în materie de electromobilitate, introducând în viitor și un model 100% electric în acest segment.”, a menționat Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

Design specific Mercedes-EQ 

EQT Concept este ușor de recunoscut ca fiind un membru al familiei Mercedes-EQ. Design-ul este caracterizat de proporțiile echilibrate și suprafețele armonioase. Partea frontală este de culoare neagră cu faruri LED și înglobează un model format din stele. Aceste elemente au diferite dimensiuni, cu un efect 3D, și sunt prezente pe întreg autovehiculul, de la partea frontală, la roțile de 21 inch din aliaj ușor până la plafonul panoramic. De asemenea, o bandă luminoasă conectează atât partea inferioară a spoiler-ului față cât și stopurile LED. Culoarea autovehiculului de un negru strălucitor oferă un contrast fascinant, rezultând astfel un aspect cu un grad înalt de calitate. 

„EQT Concept este un autovehicul nou, complex, care înglobează ADN-ul design-ului „Sensual Purity”. Formele armonioase, decorațiunile elegante și materialele durabile demonstrează faptul că acest model face cu adevărat parte din familia Mercedes-EQ”, a declarat Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler Group.

Interiorul EQT Concept este la fel de stilizat și de emoțional precum exteriorul – caracterizat de un contrast elegant alb-negru. Scaunele sunt tapițate cu piele Nappa alba, iar aplicațiile împletite din piele din mijlocul scaunelor conțin piele reciclată. Instrumentarul este unul atractiv, partea superioară fiind similară unei aripi și având un aspect granular, acesta îmbinându-se în mod dinamic cu panoul de bord.

Deasupra acestuia este amplasat un compartiment semi-închis, pentru documente sau obiecte importante. Mai mult, prizele de aer rotunde de un negru strălucitor, elementele decorative zincate și volanul multifuncțional cu butoane Touch Control accentuează gradul înalt de calitate și aspectul modern, iar luminile ambientale de pe consola centrală, uși și portbagaj crează o atmosferă elegantă. 

Sistemul de infotainment MBUX intuitiv, care învață singur 

Cu MBUX (Mercedes-Benz User Experience), Mercedes-Benz introduce conceptul inovator de operare și afișaj în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni. Sistemul poate fi operat ușor folosind display-ul central cu funcții touch, butoanele touch control de pe volan sau prin operare vocală, rostind „Hey Mercedes”.

Capacitatea sistemului de a învăța datorită inteligenței artificiale este cu adevărat unică. De exemplu, MBUX poate anticipa următoarea acțiune a șoferului, folosind funcțiile predictive: dacă cineva apelează aceeași persoană vinerea în drum spre casă, sistemul va sugera numărul de telefon al persoanei respective în această zi a săptămânii. Printre funcțiile importante ale MBUX și ale aplicației Mercedes me connect se numără și informațiile live din trafic și actualizările over-the-air. 

Pe ecranul media de înaltă rezoluție, simbolul EQ poate fi folosit pentru a accesa anumite setări și meniuri, precum consumul electric, timpul de plecare, fluxul de energie și histograma de consum. Ecranul media poate fi folosit și pentru navigare și pentru a selecta diverse moduri de condus. Prin Mercedes me connect sunt oferite și servicii și funcții de navigare specifice autovehiculelor electrice, precum afișarea stațiilor de încărcare, autonomia electrică și trasee optimizate care țin cont de nivelul bateriei, de vreme sau de situația traficului.  

Un maxim de variabilitate și funcționalitate cu stil

EQT Concept (lungime/lățime/înălțime): 4.945/1.863/1.826 millimetri) dispune de uși glisante cu o deschidere deosebit de mare, astfel încât ambele scaune individuale din al treilea rând să poată fi accesate ușor. Trei scaune pentru copii pot fi amplasate pe locurile din al doilea rând. Plafonul panoramic cu model cu stele permite pătrunderea luminii naturale în interior. Scaunele din cel de al treilea rând pot fi rabatate sau înlăturate complet, oferind suficient spațiu pentru un cărucior de copii, o cutie de transport pentru câini sau alte echipamente de agrement. 

EQT Concept amplifică spațiul generos și gradul ridicat de variabilitate pentru familii și fani activi cu multe bagaje sau echipamente sport cu o funcție surprinzătoare – o placă electrică integrată în compartimentul pentru bagaje. Aceasta este amplasată într-un compartiment dublu sub un capac din plexiglas încastrat într-o ramă din aluminiu în planșeul compartimentului pentru bagaje. Placa electrică este realizată din alumniu și are un model cu stele, având așadar un aspect elegant. 

„EQT Concept oferă o perspectivă asupra modului în care spațiul și variabilitatea pot fi combinate cu un confort elegant în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni. Următoarea Clasa T este un autovehicul complex cu ajutorul căruia vom atrage noi grupuri de clienți și vom crește într-o manieră durabilă”, a menționat Marcus Breitschwerdt.

Lansare pe piață în următorul an

Noua Clasa T va fi lansată pe piață în anul 2022 și va completa portofoliul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni, alături de modelul comercial Citan, care va avea premiera în acest an și va include și o variantă 100% electrică. Varianta 100% electrică pentru clienți privați va urma ulterior.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.