Primăria Capitalei se împrumută pentru Prelungirea Ghencea

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) l-a împuternicit pe primarul general, Nicușor Dan, să negocieze şi să semneze termenii şi condiţiile contractării de către Primăria Capitalei a unui împrumut de până la 135,9 milioane lei, cu o perioadă de maturitate de până la 10 ani.

Banii sunt necesari pentru continuarea lucrărilor în infrastructura rutieră. Suma de 35 de milioane de lei va merge la șentierele de la penetraţia Prelungirea Ghencea-Domneşti şi supralărgirea bulevardului Ghencea.

CGMB a aprobat această hotărâre, în şedinţa din 2 iunie, cu 34 de voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 3 abţineri.

Contractarea şi/sau garantarea finanţării rambursabile interne/externe se face pentru: realizarea unor investiţii publice de interes local (100 de milioane de lei) şi pentru refinanţarea datoriei publice locale provenite din ratele de capital scadente în semestrul al II-lea 2021, aferente finanţărilor rambursabile contractate direct de municipalitate.

Investiţiile vizate sunt: Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea (35 de milioane de lei), Pasaj Doamna Ghica (35 de milioane de lei), reabilitarea sistemului de termoficare – şapte obiective însumând o lungime de traseu de 31,621 km (30 de milioane de lei).

În raportul de specialitate se arată că, „pentru buna desfăşurare a acestora, este necesară asigurarea unui flux de lichidităţi în vederea respectării obligaţiilor contractuale ale PMB, precum şi a graficelor de execuţie asumate de către antreprenori. În acest sens, este necesar să se respecte atât termenele de plată, pentru evitarea înregistrării de penalităţi în cazul neachitării facturilor la termenele contractuale, cât şi graficul de lucrări planificat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.