Primul autobuz electric românesc, ATP Bus e-UpCity, în teste la Sibiu

Primul autobuz electric românesc, ATP Bus e-UpCity, este testat în municipiul Sibiu, timp de două săptămâni, pe cele şapte trasee şcolare. Vehiculul, cu baterii având autonomie de minim 200 km în oraş, are 83 de locuri şi o lungime de 12,18 m.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Sibiu, autobuzul electric românesc a circulat, în 18 octombrie, pe traseul E1 pentru elevi, care asigură legătura între cartierul Magnolia şi unităţi de învăţământ din centrul oraşului. Autobuzul va asigura marţi, transportul pe traseul E 7, care pleacă de pe bulevardul Mihai Viteazu

Anunţul Primăriei Sibiu a fost făcut pe Facebook: „Autobuzul ATP Bus e-UpCity în teste în Sibiu! ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier şi persoane, a pus la dispoziţia societăţii de transport public Tursib prototipul de autobuz electric marca ATP Bus, pentru a fi testat pe traseele din Sibiu. Autobuzul e-UpCity este 100 % electric şi a fost lansat oficial pe piaţa din România în luna mai a acestui an. Acesta va fi testat în următoarele două săptămâni, pe rând, pe cele şapte trasee şcolare din Sibiu pentru a se analiza eficienţa acestuia pe tipurile de trasee din municipiul Sibiu. E-UpCity are în total 83 de locuri şi o lungime de 12,18 m, bateriile având autonomie de minim 200 km în oraş, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri”.

Autobuzul electric ATP Bus e-UpCity a fost lansat oficial, pe 13 mai. Preţul de achiziţie al unui asemenea tip de vehicul porneşte de la 350.000-450.000 de euro şi poate creşte, în funcţie de dotări. Conform producătorului, autobuzul 100% electric are omologare europeană și poate răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi şi poluante, dar şi solicitărilor de optimizare a costurilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.