Primul din cele 7 autobuze electrice contractate la Sighetu Marmației

Primul autobuz electric din cele şapte modelul Solaris Urbino 12 electric contractate de Primăria Sighetu Marmaţiei a fost livrat societăţii de transport public urban.

Celelalte șase vehicule urmează să ajungă, la sfârșitul lunii martie anul acesta, împreună cu două staţii de încărcare rapidă şi șase staţii de încărcare lentă. Valoarea contractului este de 23,8 milioane de lei.

„Autobuzele, atât de necesare pentru înnoirea flotei auto de transport public în comun, au 28 de locuri pentru pasageri (dintre care 12 sunt accesibile de la podea coborâtă), 3 uşi, podea joasă. Modelul electric a început să fie produs de compania poloneză din anul 1999, fiind updatat de mai multe ori, iar varianta finală livrată acum este cea mai recentă, cu standardul de design finalizat în 2019″, potrivit reprezentanților Primăriei Sighetu Marmaţiei.

Cele 7 autobuze achiziţionate vor circula pe cele mai importante rute de transport public în comun din municipiu.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în parteneriat cu Municipiul Sighetu Marmaţiei au realizat proiectul „Achiziţie mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m, Sighetu Marmaţiei”, depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, în parteneriat, aferent Axei prioritare 3 a POR 2014- 2020, Prioritatea de Investiţii 4e, Obiectiv specific 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.