Program-pilot de conducere automatizată, în Germania

IVECO și Plus au început, în 8 iulie, împreună cu dm-drogerie markt și DSV, proiectul-pilot de camioane semi-automate în Germania.

După mai multe luni de testare riguroasă și validare, programul va utiliza un nou design de producție al autocamionului IVECO S-Way echipat cu software-ul Plus de conducere  automatizată, PlusDrive®, supervizat de șofer. Acest lucru aduce IVECO S-Way echipat cu PlusDrive cu un pas mai aproape de începerea producției de serie. 

Testul se desfășoară pe ruta dintre centrul de distribuție dm din Waghäusel și centrul de distribuție DSV din Gernsheim. În prima fază, șoferii de la IVECO vor efectua testul și vor fi însoțiți de șoferii DSV în cadrul procesului de instruire. 

Prin livrarea de mărfuri pentru un client expeditor, programul va permite colectarea de date cât mai reale,  din activitatea curentă privind beneficiile operaționale ale IVECO S-Way cu PlusDrive. Beneficiile demonstrate în cadrul altor  procese de implementare  a PlusDrive  de către clienți la nivel global includ reducerea oboselii șoferilor, îmbunătățirea siguranței rutiere și creșterea eficienței consumului de combustibil, care la rândul său reduce și emisiile de carbon. Toți acești factori conduc, în cele din urmă la o reducere a costului total de proprietate pentru flote. 

Programul va valida, de asemenea, nivelul de maturitate al ultimei generații IVECO S-Way echipat cu PlusDrive, care a fost optimizată pentru producția de serie și furnizarea de funcții de conducere automată de înaltă performanță. În designul optimizat, au fost integrați senzori de înaltă performanță, iar lidar este opțional pentru sistemul de percepție centrat pe câmpul de pe PlusDrive. PlusDrive continuă să ofere funcții de conducere automatizată, de centrare pe banda de circulație, manevrabilitate în intersecții, fuziuni pe bandă, schimbări de bandă inițiate de șofer sau sugerate de sistem, asistență în ambuteiaje și ghidare, toate sub supravegherea șoferului.

DSV și dm-drogerie markt lucrează în parteneriat din 1986 și dezvoltă împreună, de ani de zile, soluții avansate în cadrul lanțurilor lor de aprovizionare. În 2021, DSV și dm au semnat împreună o declarație de intenție pentru a promova în continuare proiecte inovatoare și durabile. Prin testarea acestei tehnologii, ambele companii își consolidează încă o dată parteneriatul de succes în dorința comună de inovare și orientare spre viitor.

DSV și dm sunt primele companii din Germania care testează soluția de asistență semi-autonomă a șoferului pentru camioane în Europa.

„Demararea acestui proiect va aduce o contribuție semnificativă la confortul și siguranța șoferilor și va garanta că lanțurile noastre de aprovizionare funcționează mai facil și cu un plus de  fiabilitate. Scopul nostru inițial în ceea ce privește acest camion cu tehnologie ce permite automatizarea este de a lucra cu partenerii noștri pentru a obține informații relevante despre potențialul pe care utilizarea acestor camioane îl oferă pentru dm în operațiunile curente”, a declarat Christian Bodi, managing director dm responsabil cu logistica.

„Un viitor în care ne dorim să reducem amprenta de carbon necesită inovații tehnologice diferite pentru situații de utilizare diferite. Suntem încântați să începem acest proiect pilot, astfel încât să putem evalua prin propriile noastre date și operațiuni modul în care camioanele automatizate de ultimă generație de la IVECO și Plus se pot integra în viitoarea noastră flotă de opțiuni de transport durabile”, a declarat Peter Matthiesen, senior director, head of Group Innovation and Truck Technology la DSV.

Marco Liccardo, chief technology & digital officer, Iveco Group, a declarat: „Datele și feedback-ul  colectat de la partenerii noștri sunt esențiale pentru a ne ajuta să creăm produse inovatoare și durabile pe care clienții le apreciază. Colaborarea noastră cu dm, DSV și Plus la acest program pilot ne aduce mai aproape de realizarea unor vehicule comerciale extrem de automatizate, bazate pe inovație și cu siguranță sporită. Suntem încântați să contribuim la îmbunătățirea flotelor de camioane ale partenerilor cu potențialul fără precedent al acestor vehicule de nouă generație.”

„Această nouă etapă în procesul de producție al modelului S-Way echipat cu PlusDrive a rezultat din colaborarea strânsă și continuă dintre echipele Plus și IVECO. Suntem încântați să demonstrăm capacitățile și maturitatea software-ului nostru de conducere autonomă în acest program pilot pentru DSV și dm și să începem să ne pregătim pentru producția de serie”, a adăugat Shawn Kerrigan, chief operating officer și co-fondator la Plus.

Despre dm-drogerie markt

Peste 80.000 de persoane lucrează la dm-drogerie markt în peste 4.000 de magazine din întreaga Europă. În cele 14 țări europene actuale, dm a generat vânzări de 15,9 miliarde de euro în anul financiar 2021/2022. În ultimul exercițiu financiar 2022/2023, aproximativ 51.000 de angajați dm din Germania au generat vânzări de 11,4 miliarde de euro. dm a fost din nou votată cea mai populară farmacie de către clienți în sondajul Kundenmonitor 2023. dm lucrează constant pentru a îmbunătăți procesele din cadrul companiei și pentru a se ridica la înălțimea responsabilității sale pentru dezvoltarea durabilă. 

Despre DSV

DSV A/S este un furnizor global de servicii de transport și logistică cu sediul central în Hedehusene (Danemarca), care oferă soluții profesionale complete pentru toate serviciile de transport modern și logistică de depozitare. Cu sucursale și birouri proprii, DSV este activ în peste 80 de țări și pe șase continente.

Despre IVECO

IVECO este marca Iveco Group N.V. (EXM: IVG) care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule potrivite pentru orice tip de caroserie.

Aceasta își inovează și își extinde constant portofoliul de produse pentru a oferi fiecărui client vehiculul care se potrivește exact misiunii sale. Oferta sa completă este concepută în jurul nevoilor șoferului pentru a oferi o experiență excelentă, cu accent pe siguranță și confort. O gamă largă de servicii digitale avansate, bazate pe conectivitate, dezvoltate pentru a ajuta proprietarii de flote să își administreze eficient flota, consolidează soluția completă de transport a IVECO.

Compania își urmărește strategia de decarbonizare printr-o abordare multienergetică care include dezvoltarea în continuare a bio-metanului, a bateriilor electrice și a tehnologiilor cu celule de combustibil.

IVECO operează 7 uzine de producție și 8 centre de cercetare și dezvoltare. Se bazează pe 3 500 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări, care garantează asistență tehnică oriunde se află la lucru un vehicul al său.

Despre Plus

Plus este un furnizor global de soluții software pentru conducerea autonomă, care variază de la software-ul de percepție bazat pe inteligență artificială PlusVision™ la sistemele de siguranță de ultimă generație, PlusDrive® extrem de automatizat și SuperDrive™ fără șofer. Cu sediul central în Silicon Valley, California, cu operațiuni în SUA, Europa și Australia, Plus este desemnată de Forbes drept unul dintre cei mai buni angajatori de startup-uri din America și de Fast Company drept una dintre cele mai inovatoare companii din lume. Platforma deschisă pentru autonomie a Plus echipează deja vehicule utilizate comercial în prezent. Parteneri precum Bosch, dm-drogerie markt, DSV, IVECO, Luminar, Nikola, Scania / MAN / Navistar of the TRATON GROUP și Transurban colaborează cu Plus pentru a accelera soluțiile de transport de generație următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.