PTF provizoriu, la Bumbăta

Un Punct provizoriu de Trecere a Frontierei (PTF) cu Republica Moldova a fost deschis la Bumbăta, județul Vaslui, unde urmează să fie construită o vamă definitivă, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
 
CNAIR a construit un drum de legătură de 2,8 km pentru a asigura legătura DN24A cu noul PTF, a reparat DC41, a amenajat intersecția DN24A cu DC41 și a amenajat platforma necesară activităților de frontier.
 
MApN a construit podul de pontoane cu o lungime de 135 de metri care traversează Prutul, asigurând legătura între România și Republica Moldova.
 
„Punctul Provizoriu de Trecere, a cărui realizare a costat 13,2 milioane de lei (alocați de la Bugetul de stat) reprezintă o alternativă la PTF Albița, care este la ora actuală extrem de aglomerat. Deocamdată, au acces prin noul PTF numai autovehiculele de maximum 3,5 tone, iar după finalizarea lucrărilor, în data de 30 iunie, vor putea circula pe aici și autovehicule de mare tonaj. În paralel, am început demersurile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și ulterior construirea în această zonă a unui Punct de Trecere definitiv a frontierei cu Republica Moldova”, a declarat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.