PwC și D&B au asistat Piriou în achiziția Șantierului Naval ATG din Giurgiu

O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a acordat asistență juridică, fiscală și financiară grupului francez Piriou în procesul de achiziție a Șantierului Naval ATG din Giurgiu de la investitorii români Teodor Apostol și Adrian Patriche.

Experții PwC și D&B au oferit servicii de due diligence juridic, financiar și fiscal, precum și consultanță juridică, fiscală și financiară pentru redactarea documentelor tranzacției, asistență în cadrul negocierilor și pentru înființarea Piriou România.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Tranzacția a presupus achiziția celor 3 entități din grupul ATG: Shipyard ATG Giurgiu, ATG Marina și ATG Hydro-Tehnica Systems.

„Ne bucurăm că am fost alături de Piriou în această tranzacție, care marchează intrarea grupului francez pe piața din România și trecerea șantierului naval din Giurgiu într-o altă etapă de dezvoltare. Le mulțumesc tuturor colegilor care au contribuit la succesul acestei tranzacții”, a declarat Cornelia Bumbăcea, partener, PwC România.

„A fost o tranzacție complexă care a implicat asistență în toate etapele procesului și la care au contribuit atât experții în tranzacții ai PwC și D&B, cât și consultanți specializați în taxe. Echipele D&B și PwC vor continua să acorde asistență grupului Piriou pentru realizarea  investițiilor si activitatilor post-achizitie avute în vedere”, spune Anda Rojanschi, partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias.

Echipa PwC România care a asistat tranzacția a fost formată din Cornelia Bumbăcea, partener, Andreea Mitiriță, partener, Camelia Niță, director, Claudiu Simionescu, senior manager, Ioana Bara, senior manager, Laura Paraschiv, senior manager, Daniela Moisa, manager, Andreea Puiu, senior associate, Laurențiu Sava, senior associate și Anca Seinea, associate.

Din echipa D&B David și Baias au făcut parte Anda Rojanschi, partener, Adina Oprea, avocat senior coordonator, Mihaela Papandreia, avocat senior și Adriana Popa, avocat colaborator.

„În ultimul timp, cele mai multe tranzacții s-au derulat în sectorul IT sau de servicii medicale, dar vedem că investitorii au rămas atenți la oportunitățile din piață și nu ezită să investească și în alte sectoare cu potențial de creștere”, a arătat Andreea Mitiriță, Partener PwC România.

Înființat în 1965, grupul francez Piriou operează în Europa, Africa și Asia, fiind specializat în construirea și repararea navelor. Piriou are peste 500 de nave livrate până în prezent, activitatea sa industrială fiind susținută în ultimii ani inclusiv de comenzile Marinei Franceze și ale Marinei Regale Marocane. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.