Răzvan Szilagyi este noul director general adjunct al AIC Trucks

Răzvan Szilagyi s-a alăturat AIC Trucks  în rolul de director general adjunct, începând cu luna septembrie, preluând responsabilitatea activităților comerciale, precum și a unor proiecte strategice, strâns legate de dezvoltarea companiei.

Răzvan Szilagyi

Precizările transmise ZIUA CARGO:

AIC Trucks își propune dezvoltarea unui ecosistem care să ofere echipamente și serviciile conexe companiilor din industria transporturilor, a construcțiilor și a serviciilor municipale specializate.

Răzvan are o experiență de 20 ani în domeniul serviciilor financiare, în zone precum Piețe de Capital și Investiții. A lucrat în cea mai mare parte a timpului direct cu clienții, atât de tip Corporate, cât și Retail. A avut o contribuție importantă la promovarea educației financiare în România, fiind parte din conducerea unor organizații profesionale relevante (CFA România, Asociația Administratorilor de Fonduri). Răzvan are cunoștințe foarte bune de Guvernanță Corporativă, atât ca experiență de membru în consilii de administrație, cât și academic, urmând studii de specialitate la Henley Business School. 

Pentru o astfel de strategie complexă de dezvoltare, este foarte importantă experiența și viziunea lui Răzvan Szilagyi.

Răzvan Szilagyi, deputy CEO, AIC Trucks România: „M-am alăturat AIC Trucks Româănia pentru ca mi-au plăcut foarte mult planurile, curajul și energia pe care le-am găsit aici. Avem o șansă unică de a contribui la transformarea ecosistemului transporturilor, intr-un context în care tranziția la o economie verde este susținuta de noile tehnologii. Vehicule electrice, pilot automat, Transport as a Service, sunt câteva dintre lucrurile care m-au făcut să îmi doresc să fiu aici. Într-o notă personală, am plecat din sistemul financiar pentru că mi-am dorit să fiu mai aproape de ce înseamnă economia reală sau, cum spunem noi … «la firul ierbii». Valorizarea sinergiilor dintre toate diviziile companiei, a completării portofoliului de branduri, a dezvoltării serviciilor post-vânzare și cele financiare reprezintă un obiectiv provocator, care necesită o muncă extraordinară de echipă și o viziune comună”.

Stefano Albarosa, CEO, AIC Trucks România: „Mă bucură să îl avem pe Răzvan in echipă. Avem planuri mari, de dezvoltare strategică, și cred că, în aceastî formulî, avem toate ingredientele necesare pentru succes. Este momentul ca ecosistemul pe care l-am creat să treacă la un nou nivel. Vrem să oferim clienților noștri toate serviciile de care au nevoie: de la camioane performante, servicii post-vânzare, service, până la servicii de finanțare. Fiind profesioniști în ceea ce facem, ne ajutăm clienții să aibă succes în ceea ce fac. Atunci când ei câștigă, câștigăm și noi și viceversa. Am mare încredere că această strategie, o echipă profesionistă și dedicată și o viziune comună ne vor duce la implinirea obiectivelor”. 

Un plan ambițios bazat pe servicii care aduc valoare adaugată clienților și o digitalizare complexă a tuturor proceselor companiei, va permite ca cifra de afaceri AIC Trucks să crească de la 80 de milioane de euro la 140 milioane de euro, până în 2024. În același timp, compania va investi între 6 si 8 milioane de euro în finanțarea creșterii organice a operațiunilor existente, precum și pentru achiziția altor business-uri în sinergie cu compania. O gamă extinsă de produse, lansarea și dezvoltarea Serviciilor Financiare, extinderea rețelei proprii de service și digitalizarea tuturor proceselor companiei, vor constitui baza acestei cresteri. 

Despre AIC Trucks:

Compania are o istorie de 28 de ani în sectorul automotive românesc, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale. Din 2017, AIC Trucks este importatorul exclusiv al Ford Trucks în România. În anul 2023, în portofoliul companiei au fost adăugate mărcile Otokar (autobuze si camioane Atlas) și Piaggio Commercial, pentru a veni cu răspuns la nevoile clienților din segmente extinse.

Ford Trucks este lider de piață, în România, atât pe segmentul de vehicule specializate, cât și pe cel de construcții, cu un plan ambițios de a-și extinde cota de piață în segmentul autotractoare pentru transport internațional.

Cefin Trucks, divizia de camioane rulate, parte a AIC Trucks, integrează servicii de cumpărare, trade-in și vânzare de camioane și semiremorci second hand multibrand.

AIC Financial Services este divizia de consultanță în servicii financiare, care găsește rapid soluții de finanțare personalizate și competitive pentru clienți.

AIC Service Network, parte a Grupului AIC, este cea mai mare rețea proprie de service pentru camioane din România și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, cu 8 locații deținute. Oferă servicii complexe mecanice, electrice, de tinichigerie și vopsitorie pentru toate tipurile de vehicule comerciale și semiremorci.

 Cifra de afaceri a AIC Trucks, parte din grupul AIC, a fost de 82 de milioane de euro, în 2022. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.