Regulamentele EES și ETIAS. Sesiune online FRONTEX de informare a transportatorilor

UNTRR invită firmele de transport persoane să participe la sesiunea online de informare organizată de FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă), pe 27 noiembrie, la ora 11.00.
 
 
Precizările UNTRR:
 
Obiectivul sesiunii online FRONTEX este de a informa firmele românești care operează transporturi rutiere internaționale de persoane cu autocarul, cu privire la intrarea în vigoare a Regulamentului EES (Regulamentul european 2017/2226) și a Regulamentului ETIAS (Regulamentul european 2018/1240). Conform regulamentelor UE 1217/2021 și 1224/2021, transportatorii vor avea obligația legală de a interoga EES și ETIAS pentru a primi răspunsuri cu privire la statutul pasagerilor transportați. 
 
Având în vedere faptul că Uniunea Europeană se pregătește pentru lansarea acestor noi sisteme, Sistemul de intrare/ieșire (EES) și Sistemul european de informații și autorizare de călătorie (ETIAS), sesiunea informativă FRONTEX va explica care sunt obligațiile operatorilor de autocare care transportă cetățeni extracomunitari în UE, legate de folosirea sistemelor europene de autorizare a călătoriilor – EES și ETIAS. EES vizează pasagerii din afara UE, care au nevoie de o viză de intrare simplă sau dublă pentru a intra în spațiul Schengen, în timp ce ETIAS asigură verificarea pasagerilor non-UE care sunt scutiți de obligația de a avea o viză pentru șederea vizată pe teritoriul statelor membre cu o durată de cel mult 90 de zile în orice perioadă de 180 zile.
 
UNTRR – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România sprijină FRONTEX cu înregistrarea transportatorilor români la acest eveniment.

Pentru înregistrare, contactați roxana.ilie@untrr.ro

Linkul de participare la sesiunea online de informare va fi transmis de FRONTEX numai persoanelor înregistrate la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.