Renault a prezentat Sistemul Autonom de Evitare a Obstacolelor

Groupe Renault a anunțat în 7 noiembrie faptul că a dezvoltat un sistem autonom de control care poate gestiona situații de conducere dificile și, în premieră, poate evita obstacole rutiere la fel de bine ca piloții de teste. Piloți, atent selectați, au servit drept sursă de inspirație și de referință pentru această realizarea a Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley.

“Groupe Renault depune eforturi pentru a fi lider în inovație prin intermediul produselor, tehnologiei și a design-ului”, a declarat Simon Hougard, Directorul Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley. “Eforturile noastre de inovație vizează dezvoltarea unor tehnologii avansate de conducere autonomă, în care consumatorii să poată avea încredere, pentru a crea o călătorie mai sigură și mai confortabilă”.

Laboratorul Renault Open Innovation face parte din rețeaua Alianței și se concentrează pe îmbunătățirea siguranței și dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă. Progresul tehnologic anunțat astăzi prezintă următoarele aspecte:

  • Sistemul este testat de către piloți profesioniști și inspirat de aceștia
  • Completează realizările existente ale mărcii Renault în ceea ce privește sistemele de asistență la condus (ADAS) și siguranța vehiculelor. Totodată acesta reprezintă un pas important în utilizarea autovehiculului autonom pentru îmbunătățirea siguranței vehiculelor
  • Va susține obiectivul Groupe Renault de a deveni una dintre primele mărci care oferă tehnologie « Mind off » la scară largă, pe vehiculele de serie, și care propune flote de vehicule robot

Baza acestui proiect este oferită de studiul publicat de Laboratorul Dynamic Design al Universității Stanford (condus de profesorul Chris Gerdes, fostul Director de Inovație al Departamentului de Transport al S.U.A.), fapt care a determinat colaborarea cu Laboratorul Renault Open Innovation.

Cu această nouă inovație, Groupe Renault utilizează atuurile Alianței și susține lansarea a peste 15 modele Renault, până în 2022, cu niveluri diferite de autonomie.

Material video: https://we.tl/uCkU9HQhNU

Groupe Renault

Constructor auto din 1898, Grupul Renault a vândut aproape 3,2 milioane de vehicule în 127 de tari în 2016, cu 36 de uzine, 12.700 puncte de vânzare şi peste 120.000 de angajați.

Pentru a face față provocărilor tehnologice majore ale viitorului și pentru a-și continua strategia de creștere profitabilă, Grupul își valorifică creșterea internațională și complementaritatea celor cinci mărci Renault, Dacia și Renault Samsung Motors, Alpine și LADA, împreună cu vehiculele electrice și Alianța unică cu Nissan. Cu o nouă echipă în Formula 1 și un angajament ferm față de Formula E, Renault consideră motorsportul un vector al inovației și un mijloc de promovare pentru marcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.