Restricţii pe Podul Giurgiu-Ruse, banda de intrare în Bulgaria

Restricţiile de circulaţie pe „Podul Prieteniei” Giurgiu-Ruse vor fi instituite, începând din 10 iulie, mai întâi pe banda de intrare în Bulgaria, informează, în 5 iulie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

sursă foto: www.api.bg, secțiune pe site-ul Agenţia de Infrastructură Rutieră a Bulgariei (RIA)

Agenția de Infrastructură Rutieră (RIA) a Bulgariei a comunicat că lucrările vor dura doi ani și se vor desfăşura în timpul zilei, timp de 10-12 ore, în funcţie de specificul lor. Nu va exista o oprire totală a circulaţiei; procesul de lucru va fi organizat şi desfăşurat astfel încât vehiculele să treacă în mod eşalonat în două două sensuri pe banda pe care nu se lucrează.

Alternative de circulație: Podul Calafat-Vidin și bacul de la Călărași sau de la Giurgiu.

Lucrările sunt planificate în şase etape. În primele două se va efectua reparaţia majoră a structurii facilităţii de pe teritoriul bulgar. O porţiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări. Iniţial, va fi restricţionată circulaţia pe banda de intrare în Bulgaria, iar apoi pe banda de ieşire în direcţia România. Timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie pe această secţiune este de aproximativ patru luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi.

sursă foto: www.api.bg, secțiune pe site-ul Agenţia de Infrastructură Rutieră a Bulgariei (RIA)

Pentru o mai bună organizare a traficului, se vor monta semafoare adaptive. Acestea vor putea fi relocate şi pot fi amplasate în partea relevantă a podului în curs de reparaţie.

„Ecartamentul şi înălţimea unităţii nu permit operaţiuni sigure pe timp de noapte, iar protejarea vieţii şi a sănătăţii navetiştilor şi lucrătorilor din construcţii de pe şantier este esenţială. Dacă executarea unor activităţi se poate desfăşura în siguranţă când este întuneric, acest lucru se va realiza”, precizează RIA.

Tronsonul de pe teritoriul bulgar al „Podului Prieteniei”, care face parte din drumul I-2, are o lungime totală de 1,057 kilometri. De la punerea sa în funcţiune, acum 70 de ani, în 1954, nu s-au efectuat reparaţii majore. Consolidarea rosturilor s-a făcut în urmă cu mai bine de 22 de ani, iar hidroizolaţia şi pavajul asfaltic au fost înlocuite, în 2011.

Proiectul tehnic pentru renovarea instalaţiei prevede înlocuirea completă a straturilor de asfalt, montarea de panouri, hidroizolaţii, sisteme noi de reţinere şi marcaje etc.

Antreprenorul reparaţiei principale a Podului Dunării este Danube Bridge Public Limited Liability Company. Valoarea contractului său este de 44,877 milioane de leva, inclusiv TVA. Durata contractului pentru lucrări este de 730 de zile.

Supravegherea lucrărilor va fi efectuată de „Podul Dunării – PII-Strol”, contract în valoare de 848.400 leva, inclusiv TVA.

Cetăţenii vor fi informaţi în timp util de orice schimbări în organizarea traficului legate de lucrările de reparaţii la Podul Prieteniei, dau asigurări drumarii bulgari. O secţiune specială a fost creată pe site-ul RIA, respectiv www.api.bg, unde vor fi publicate toate anunţurile legate de lucrările de reparaţii principale ale facilităţii dintre Ruse şi Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.