România, la Hannover Messe 2022

România a fost prezentă și anul acesta la Hannover Messe, prin intermediul celor 30 de companii expozante. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, prin Programul de Promovare a Exporturilor, a susținut financiar organizarea, în perioada 30 mai-2 iunie, a trei Pavilioane naționale românești la cel mai important eveniment dedicat tehnologiei industriale, Hannover Messe 2022.

Cele trei standuri naționale au fost prezente în secțiunile: Engineered Parts and Solutions (8 companii), Digital EcoSystem (12 companii), Energy Solutions (6 companii). Alte trei companii au expus cu stand propriu: Sarmatec și Klaus Krallmann Prod (onsite) și compania Forum Industry (online).

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanţă oficială a economiei germane în România, are rolul de a susține şi intensifica relațiile economice dintre cele două state. Exporturile companiilor românești în UE au o pondere de peste 73% din totalul exporturilor, iar Germania este principalul partener economic al României (din anul 2007). Importurile din Germania au însumat anul trecut 19,8 mld. EUR (+18,4 %), iar exporturile au crescut la 15,3 mld. EUR (+8,4 %). Pentru a-și extinde activitatea pe piața germană este esențial pentru companiile românești să își intensifice prezența la târgurile și expozițiile organizate în Germania, mai ales că această țară este patria târgurilor și expozițiilor, numărul 1 la nivel mondial în ce privește organizarea acestor evenimente! Două treimi din târgurile-lider la nivel mondial se organizează în centrele expoziționale germane. 

„Una dintre activitățile pe care ne concentrăm încă de la înființarea AHK România este strâns legată de susținerea companiilor românești în vederea participării la târgurile și expozițiile organizate în Germania. Acestea reprezintă una din cele mai bune platforme în vederea creșterii exporturilor companiilor românești și pentru promovarea puterii inovatoare și a competitivității firmelor românești pe piața internațională”, a declarat Sebastian Metz, director general, AHK România. 

La această ediție Hannover Messe au participat 2.500 de expozanți și aproximativ 75.000 de vizitatori din întreaga lume. Portugalia a fost țara parteneră. Ediția viitoare va avea loc în perioada 17 – 21 aprilie 2023.

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. 

AHK România în anul aniversar 2022

Pentru AHK România anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilității, o temă extrem de actuală și care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiții în educație, cercetare și dezvoltare, în calitatea vieții din orașele și regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate și susținute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 și, printr-o serie de evenimente, să inițiem proiecte „verzi”, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici și societatea civilă și să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să își pună la dispoziție tehnologiile de care dispun, Know-how-ul și Best Practice, pentru a aduce relațiile economice bilaterale la un nou nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.