Ruta 35: IRU ajută la lansarea politicii UE pentru sectorul auto ecologic

IRU a fost invitată de comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, să ajute la stabilirea unor indicatori-cheie de performanță concreți, pentru transformarea ecosistemului auto al Uniunii Europene. UE a convenit, de asemenea, asupra unui compromis mai pragmatic al sistemului de comercializare a certificatelor de emisii.


Întâlnirea de lansare a Route 35, cu comisarul Thierry Breton (al treilea din dreapta, primul rând) și directorul IRU pentru EU Advocacy, Raluca Marian (a patra din dreapta, primul rând)

Precizările IRU:

Alături de alți reprezentanți ai ecosistemului auto, inclusiv organizații neguvernamentale, producători, furnizori și autorități locale, IRU a fost bucuroasă să contribuie la cei cinci KPI-uri propuși de comisarul Thierry Breton și să ofere feedback cu privire la acestea.

Pentru operatorii de transport rutier, primii trei KPI care vizează infrastructura de încărcare, capacitatea de generare a energiei electrice și rețeaua și materiile prime vor permite tranziția la vehicule cu emisii zero. Ele sunt, de asemenea, elemente care pot afecta continuitatea mobilității și a lanțurilor de aprovizionare dacă nu sunt implementate și stabilizate în mod adecvat în întreaga UE.

Directorul IRU EU Advocacy, Raluca Marian, a spus: „Camioanele și autobuzele nu sunt mașini. Acest lucru are consecințe nu numai din punct de vedere tehnologic, ci și pentru că transportul de marfă și transportul colectiv de pasageri joacă o funcție economică unică. Ei duc economia înainte. Ca societate, nu putem risca să avem blocaje. Dacă se opresc, economia se oprește. Cine își poate permite asta?”.

Accesibilitatea și locurile de muncă sunt, de asemenea, KPI-uri foarte relevanți. Pentru operatorii de transport, ar trebui adăugat un element de eficiență economică accesibilității. Diferite tehnologii se potrivesc unor scopuri diferite.

„Ne putem imagina un peisaj viitor în care diferitele tehnologii ale vehiculelor sunt cele mai potrivite pentru transportul urban, regional sau transportul pe distanțe lungi și pentru diverse scopuri pentru a ne îndeplini cel mai bine misiunea. Pentru un astfel de viitor, companiile de transport au nevoie de opțiuni. Doar bateria electrică și hidrogenul ar putea să nu fie suficiente”, a adăugat Raluca Marian.

IRU așteaptă cu nerăbdare să continue discuțiile, în 2023, și să dezvolte în continuare KPI-urile, inclusiv interconectarea acestora cu inițiativele actuale ale UE, cum ar fi reglementarea infrastructurii combustibililor alternativi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.