Salarii mărite le Poşta Română

Peste jumătate (55%) dintre angajaţii Poştei Române, dintre care 89% fiind personal operaţional, vor primi de la 1 noiembrie salarii majorate, potrivit ministrului Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Este vorba despre 13.261 de salariați, din totoalul de peste 24.000.

„Cea mai mare corecţie salarială din ultimii zece ani a fost posibilă, la Poşta Română, după rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, aprobată în şedinţa de Guvern din 24 octombrie”, a scris Cojocaru în 29 octombrie, pe Facebook. El a precizat că suma medie va fi de 337 de lei, în creştere cu 15%.

„În plin proces de redresare a celui mai mare operator de servicii poştale din România, ne-am îndreptat atenţia asupra personalului, deoarece ne dorim ca angajaţii noştri să realizeze că munca lor este importantă, fiind interfaţa dintre noi şi cetăţenii care beneficiază de serviciile Poştei. Concret, această creştere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaţilor care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiţii atractive pentru cetăţenii care îşi doresc să se angajeze aici. Este o realitate faptul că Poşta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sunt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni. Odată cu noile creşteri salariale şi cu realizarea treptată de investiţii la Poştă, consider că interesul cetăţenilor de a lucra aici va creşte, iar actualii angajaţi vor fi stimulaţi să îşi îmbunătăţească rezultatele muncii”, a adăugat Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.