Sector 3: Inregistrarea fiscala a imobilelor dobandite

 

Primaria Sectorului 3 ii informeaza pe contribuabilii care au dobandit un imobil prin vanzare-cumparare, donatie sau prin oricare alta modalitate, ca sunt obligate, conform legii, sa se prezinte la Directia Impozite si Taxe Locale pentru stabilirea impozitului.

Declaratia se poate face in termen de 30 de zile de la obtinerea locuintei, fara a fi sanctionat contraventional. In Sectorul 3, de la inceputul acestui an pana in prezent, aproximativ 3.800 de persoane au solicitat intrarea in legalitate, ca urmare a achizitionarii unui imobil.

Acte necesare:

A. Persoane Fizice

1. actul de dobandire (contract de vanzare-cumparare, act de donatie, mostenire, testament, hotarare judecatoreasca, act de adjudecare etc) – original si copie;

2. proces verbal de predare-primire/proces verbal de punere in posesie/proces verbal de receptie finala insotit de autorizatia de construire – original si copie

3. schita apartamentului/fisa cadastrala – original si copie;

4. BI/CI – original si copie.

B. Persoane Juridice

1. declaratia de impunere completata si stampilata avand mentionata valoarea de inventar a cladirilor inregistrata in contabilitatea contribuabilului;

2. act dobandire – copie conform cu originalul, semnata si stampilata

3. fisa bunului imobil;

4. nota contabila sau balanta de verificare la declararea intarziata;

5. delegatie semnata si stampilata;

6. BI/CI delegat (original si copie) ;

7. copie CUI.

Nerespectarea prevederilor Codului Fiscal in domeniul impunerii fiscale constituie contraventie si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

1. art. 294 lit. a – depunerea peste termen a declaratiilor de impunere se sanctioneaza cu amenzi contraventionale, astfel:

– Persoane fizice intre 60-240 lei;

– Persoane juridice intre 240-960 lei.

2. art. 294 lit. b: nedepunerea declaratiilor de impunere se sanctioneaza cu amenzi contraventionale, cuprinse intre:

– 240-600 lei – persoane fizice;

– 960-2400 lei – persoane juridice.

Persoanele fizice pot depune actele la cele trei sedii ale DITL Sector 3: str. Sf. Vineri nr. 32, str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5 si sos. Campia Libertatii nr. 36. Persoanele Juridice vor depune actele la DITl Sector 3 sediul din str. Sf. Vineri nr. 32. Program de lucru cu publicul: luni, marti, miercuri, vineri – intre orele 8.30-16.30 si joi – de la 8.30-18.30. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.