Sentință definitivă în achiziția a 100 de tramvaie pentru Capitală

Curtea de Apel a respins definitiv, în 25 iunie, atât plângerea Societăţii Astra Arad, cât şi apărările Primăriei Capitalei în acțiunea înaintată instanței de către această companie împotriva procedurii de achiziţie a 100 de tramvaie.

Arhivă. foto: Jean-Mihai Pîlșu

„Decizia este definitivă. Se aşteaptă şi motivarea pentru a afla instrucţiunile dispuse de instanţă. Între timp, Primăria Capitalei va constitui de urgenţă comisia de evaluare, având în vedere că s-a menţinut soluţia pronunţată de CNSC, prin care s-a dispus reluarea procedurii de la un anumit punct, impunându-se reevaluarea anumitor aspecte. Vom reveni cu amănunte după comunicarea motivării Curţii de Apel. Pentru Primăria Capitalei, principala urgenţă este semnarea contractului de achiziţie a celor 100 de tramvaie cu ofertantul care va fi declarat câştigător în urma respectării celor dispuse de instanţe, pentru a putea fi utilizate fondurile europene acordate pentru acest proiect”, se arată într-un comunicat transmis de PMB.

Primăria Municipiului Bucureşti demarat în decembrie 2018 achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de aproximativ 183 de milioane de euro. Achiziţia beneficiază de cofinanţare din fonduri europene, prin Programul European Regional (POR) 2014-2020.

În cadrul procedurii s-au înscris 20 de operatori economici și au fost depus două oferte, de la asocierea Astra Vagoane Arad cu CRRC China şi Durmazlar Makine Sanayi Ve Ticaret SA.

Oferta Durmazlar a fost desemnată câştigătoare, însă ASTRA a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) rezultatul procedurii de achiziţie. CNSC a admis, în parte, contestaţia formulată de Astra Vagoane Călători, iar instanța de judecată a fost chemată să se pronunțe. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.