Șoferii vor putea ocoli Slatina pe DEx12 Craiova-Pitești, din 28 iulie

Șoferii vor putea ocoli municipiul Slatina pe Drumul Expres DEx12 Craiova-Pitești, începând din 28 iulie, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, aflat în inspecție pe șantier, în 21 iulie, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Porțiunea de 21,35 de kilometri din Lotul 2 care va ocoli Slatina era anunțată de Grindeanu pentru luna iunie să fie dată în circulație, după ce, în 21 aprilie, a fost deschis Lotul 1 Balș-Piatra Olt (18,5 km) care a scos traficul infernal din localitatea Balș.

Premierul Nicolae Ciucă: „În acest moment, după ce am reușit să vedem stadiul lucrărilor și am avut discuții cu constructorul, putem spune că avem garanția că, săptămâna viitoare, pe 28, acest tronson va putea fi dat în circulație și în felul acesta se asigură continuitatea pe drumul expres, între Slatina și Balş”.

Acum, întreg Tronsonul 2 de aproape 40 de kilometri al DEx 12 Craiova-Pitești va fi în trafic, spre bucuria șoferilor, care au fost nevoiți să suporte restricții, timp de circa trei ani.

Constructorul, asocierea UMB-Tehnostrade-SA&PE Construct, a executat ambele loturi, în valoare de 1,45 miliarde de lei (fără TVA). UMB realizează și tronsoanele 3 (de 31,75km) și 4 (de 31,8 km), lucrări ce ar urma să fie gata anul următor.

Contractul a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au început în 2019, după 12 luni de proiectare. Termenul de finalizare prevăzut pentru trimestrul 3 anul acesta, dar s-au încheiat în avans.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Odată evitate aceste localități extrem de aglomerate de pe traseu, drumul între Pitești și Craiova va putea fi parcurs într-un timp considerabil mai scurt și în condiții de siguranța mult mai mari. Am încredere în constructorul român că va demonstra aceeași seriozitate și în privința tronsoanelor 3 și 4, la care lucrează. Nu pot spune același lucru despre constructorul italian al tronsonului 1, care în continuare înregistrează întârzieri. Este evident că în acest ritm nu va finaliza lucrările până la sfârșitul acestui an. Dacă nu își îmbunătățește mobilizarea, acesta va suporta consecințe contractuale sever”.
 

Drumul Expres DX12 va avea lungimea totală de 121 km, fiind proiectat pentru o viteză de 120 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.