Steel Auction Market a depășit 1 milion de euro cifră de afaceri

Steel Auction Market, furnizor de top pentru o gamă variată de țevi și table din oțel, a depășit nivelul de 1 milion de euro cifră de afaceri, ținta companiei pe termen mediu fiind poziţia de lider pe piaţa de import și distribuție de tablă corten, unul dintre cele mai vândute produse din portofoliu.

Alina Richardson

Piața oțelului de tip corten a accelerat în toată lumea, susținută de durabilitatea sporită și rezistența la coroziune atmosferică a acestui material, atingând anul trecut un nivel global de 2 miliarde de euro. România se aliniază tendințelor de creștere, cu o cerere susținută în ultimul an.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Construcțiile în ritm alert în unele zone din țară au generat o cerere crescută pentru serviciile arhitecților din România, ceea ce s-a reflectat și în dezvoltarea unor nișe de piață pentru materiale de construcții premium. Estetica și durabilitatea sunt tot mai importante în procesul de proiectare a clădirilor, cu accent pe utilizarea materialelor inovatoare care oferă soluții spectaculoase din punct de vedere vizual, dar asigură în același timp funcționalitate și eficiență. Astfel, una dintre cele mai evidente tendințe din arhitectură în ultimii ani este creșterea preferinței pentru tabla tip corten, un oțel rezistent la intemperii.

 „Steel Auction Market a început activitatea ca furnizor de oțeluri speciale pentru industria grea, petrochimic, naval și automotive. Am descoperit cerere neacoperită în piața oțelurilor speciale și așa am ajuns  în această zonă de proiecte arhitecturale. Practic, tabla corten este un material rezistent la coroziune, un oțel cu ruginire controlată, care își autosigilează suprafața, rugina fiind stratul său de protecție în timp. Lucrăm cu cei mai mari furnizori din Europa, iar în prezent avem cel mai complex stoc de corten din țară și putem livra cele mai bune produse la costuri rezonabile”, spune Alina Richardson, CEO și co-fondator al Steel Auction Market.

Pentru proiectele de dimensiuni mai mici și personalizate, compania colaborează cu arhitecți, ingineri proiectanți și ateliere de procesare de oțel, dar și cu steel service center-uri din Italia și Olanda, atunci când contractează proiecte mari, pentru care e nevoie de promptitudine în livrarea cantităților care nu sunt disponibile în stocul din România. Printre proiectele mari pentru care compania a furnizat tabla corten se numără Ambasada Kuweitului din București (2019), Facultatea de Chimie din Iași (2021) și Sala Polivalentă din Turda (2022). Anul acesta, lista e completată de cinema-ul Orizont din Bacău, aflat în construcție, renovarea Hotelului Concordia din București, dar și Palatul Culturii din Iași.

Pe lângă distribuția produselor prezentate pe Tablacorten.ro, antreprenorul Alina Richardson pregătește și lansarea platformei Cortenissimi.ro, un magazin online în care vor fi expuse atât materia primă, cât și obiecte de arhitectură de interior și exterior din tablă corten, lucrate în serie, dar și cu posibilitatea de a fi produse special pentru clienți, cu specificațiile dorite de ei și/sau arhitecții cu care lucrează.

„Aspectul natural și cald al cortenului oferă o eleganță subtilă, care se potrivește cu o varietate de stiluri arhitecturale, de la clădiri industriale la locuințe moderne. De exemplu, în designul clădirilor rezidențiale, aceasta poate fi folosită pentru a crea fațade și balcoane unice. În proiectele comerciale, aceasta poate oferi un aspect distinctiv și memorabil, atrăgând clienții. Structurile publice, precum podurile și sculpturile, au beneficiat, de asemenea, de utilizarea tablei corten pentru a conferi un impact vizual semnificativ. Este interesant și faptul că nu necesită niciun fel de întreținere în timp. Pentru exterior, dacă suprafața obiectului va fi zgâriată întâmplător, materialul se autorepară în timp, refăcându-și stratul de rugină”, subliniază Alina Richardson, CEO-ul Steel Auction Market. 

Asociația Mondială a Oțelului (World Steel Association) a anticipat, pentru perioada 2022-2032, o creștere anuală de 7% pentru produsele din oțel rezistent la intemperii tip corten. Europa este una dintre cele mai mari piețe în ceea ce privește consumul de oțel tip corten, după Asia și America de Nord, înregistrând o creștere moderată a pieței de produse prietenoase cu mediul, chiar și  în condițiile în care producția de oțel, în general, a scăzut anul trecut în țările UE cu 10,5% față de anul precedent, până la 136,7 milioane de tone. Potrivit WorldSteel Association, la nivel mondial s-a înregistrat o scădere a producției de oțel de 4,3% în 2022, până la 1,83 miliarde de tone.

Despre Steel Auction Market

Steel Auction Market este un furnizor de top pentru o gamă variată de table din oțel uzual și aliat, cu servicii personalizate și suport tehnic. O alegere ideală pentru proiecte  în industria construcțiilor, fabricației și multe altele, Steel Auction Market furnizează și piese debitate, adaptate specificațiilor fiecărui proiect în parte, pentru o soluție completă și adaptată nevoilor clienților. Serviciile oferite includ și tăierea de plăci și o gamă diversificată de produse, inclusiv foi de oțel corten și diverse tipuri de plăci din oțel.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.