Suedia va aplica una dintre cele mai mari amenzi din UE pentru cabotaj

Guvernul suedez s-a decis asupra regulilor exacte pe care trebuie să le respecte transportatorii străini care fac transport intern de mărfuri pe teritoriul Suediei. În același timp, valoarea amenzilor pentru încălcarea acestor reguli a crescut de la 40.000 la 60.000 SEK, adică de la 4.000 la 6.000 de euro, se arată într-un comunicat al Ministerului suedez al Infrastructurii. 

Acest lucru înseamnă că Suedia va avea o valoare a penalităților aflată printre cele mai mari din Uniunea Europeană pentru transporturile neautorizate în regim de cabotaj. Mesajul este clar: cei care vor trișa și se vor angaja în tot felul de trucuri nu își au loc pe șoselele suedeze, conform declarației ministrului Infrastructurii, Tomas Eneroth.

Amendamentele aduse regulamentelor specifică în mod clar ce înseamnă cabotaj în conformitate cu Reglementările Europene din domeniul transporturilor rutiere. Responsabilitatea clientului este, de asemenea, ajustată, pentru a clarifica faptul că nu este necesară încheierea unui transport ilegal pentru ca clientul să fie considerat răspunzător. 

Schimbările vor intra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2021. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.