TAROM, pe primul loc la SkyTeam Sustainable Flight Challenge

Compania TAROM a fost desemnată câştigătoare, pentru al doilea an consecutiv, la provocarea zborului sustenabil organizată de alianţa SkyTeam.

Astfel, zborul Bucureşti-Madrid şi retur a obţinut cele mai mici emisii de CO2, comparativ cu alte curse de distanţă mediu-curier.

„Premiul se datorează, în principal, pasagerilor noştri şi echipei de peste 100 de colegi din cpompanie care au eficientizat la maxim acest zbor. (…) Mai important decât câştigătorii este, cred, mesajul pe care îl transmite întreaga provocare. Noi suntem printre cei care am demonstrat că se poate să zburăm mai eficient, mai uşor şi mai bine organizat, pentru a reduce semnificativ emisiile de CO2 în atmosferă”, a declarat Viorica Ursache, Safety, Security and Compliance Monitoring manager TAROM.

Provocarea SkyTeam este la a doua ediţie şi începe să devină rapid principalul eveniment pro-mediu organizat la nivel mondial în industria de aviaţie. În ediţia din 2023 a TSFC, au participat 22 de operatori aerieni din întreaga lume. La categoria cel mai eficient zbor mediu-curier la care TAROM a fost desemnată câştigătoare, au participat 12 companii din Europa, Orientul Mijlociu, China şi America de Sud şi cu zboruri pe distanţe similare.

„Repetarea performanţei de anul trecut reprezintă cea mai bună recunoaştere a eforturilor de eficientizare depuse în ultimii ani de către angajaţii TAROM. Reducerea emisiilor zborului din 22 mai cu mai mult de 3 tone de CO2 este un rezultat impresionant și reprezintă, ca randament, dublul ţintei noastre multianuale de reducere a emisiilor. Admir dedicarea şi inovaţiile tuturor companiilor participante, de aceea am primit cu modestă bucurie vestea acestui succes din cadrul întrecerii unui club select de linii aeriene preocupate de mediu”, a declarat Fuel Efficiency manager TAROM, Dragoş Preda.

Echipa TAROM s-a numărat printre finalişti inclusiv la alte două subcategorii din provocarea SkyTeam: „Ground Operations Lowest CO2″ şi „Boldest Move”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.