Transilvania Construcții: Birourile, tot mai cerute în depozitele logistice

O nouă tendință în industria spațiilor logistice: companiile care închiriază spații de depozitare solicită tot mai des și spații pentru birouri lângă activitățile logistice, potrivit unei analize realizate de dezvoltatorul și operatorul Transilvania Construcții. 

În spațiile logistice sunt solicitate birouri pentru departamentele de HR, contabilitate sau suport tehnic ale companiilor care au deja prezență în spațiile TRC. 

S-a observat o solicitare cu 45% mai mare a birourilor din cadrul parcurilor logistice și industriale din portofoliul Transilvania Construcții, tendință constantă post-pandemie. “Știm cu toții că nevoia de proximitate din orașe a devenit tot mai importantă. Același lucru îl vedem și noi în segmentul nostru de piață, dat fiind că parcurile noastre sunt dezvoltate strategic în zone-cheie din țară, în orașe foarte dinamice precum Cluj, Bacău, Arad sau Oradea și tocmai de aceea nevoia de a rămâne conectat la activitatea principală a afacerilor lor. În toate depozitele noastre au fost solicitate, în ultimii trei ani, o suprafață pentru birouri administrative mai mare”, explică Paul Barna, property manager Transilvania Construcții. 

Andrei Timofte

Proximitatea a devenit tot mai necesară în domeniul real estate, indiferent de nișă, iar acum solicitările din ce în ce mai specifice sunt tot mai prezente. „Într-un sector sensibil la orice factor-șoc al pieței – pandemie, război, inflație – obiectivul de a te adapta devine esențial în cadrul oricărei companii. Sigur, partea pozitivă, dar și motorul motivației noastre ca urmare a acestor factori este faptul că aceasta este și o piață în continuă dezvoltare și schimbare. Astfel, nevoile pieței și clienților noștri sunt într-o continuă dinamică, iar noi suntem aici să le oferim fie un birou nou, chiar lângă depozitele lor, facilități noi dedicate sau spații adaptate în timp real”, spune Andrei Timofte, CEO Transilvania Construcții.

Proprietățile Transilvania Construcții sunt localizate in-city sau la marginea orașelor principale din România și a rutelor principale de transport. Tipul de spații variază de la clădiri mari, folosite în principal ca centre de distribuție și până la depozite urbane. Dezvoltate strategic, în zona de Vest și Est a țării, compania oferă lanțurilor de aprovizionare proiecte cu peste 250.000 de mp închiriabili, în 83 de spații industriale și logistice, acestea contribuind – în mod activ – la rularea celor mai importante și consumate mărfuri din România. 

„Prezenți fiind în această piață de mulți ani, adaptarea spațiilor este una dintre cele mai importante activități ale noastre. De aceea, am învățat să îmbinăm mereu recalibrarea spațiilor noastre cu nevoile specifice ale clienților noștri, fie existenți, fie noi și optimizăm permanent toate depozitele noastre, de la implementarea de noi criterii de ordin energetic, soluții noi de fit-out, extindere de spații și până la simpla îmbunătățire a suprafețelor”, detaliază Paul Barna. 

Cu prezență în patru județe și acomodând opt parcuri industriale și logistice, Transilvania Construcții își propune să fie un factor pozitiv pentru societate și mediul înconjurător, prin standarde ridicate de calitate și sustenabilitate a proprietăților pe care le dezvoltă, dar și a modului în care își desfășoară activitatea de business.

Despre Transilvania Construcții 

Compania dezvoltă, deține și administrează proprietăți industriale de peste 20 ani, sub rețeaua TRC Parks. În prezent, compania are în portofoliu aproximativ 250.000 de mp de spații industriale și logistice, în care își desfășoară activitatea peste 300 de clienți din diferite sectoare de piață și care ajută la producerea și livrarea de bunuri și servicii necesare vieții contemporane. Transilvania Construcții este lider la nivel național la categoria spațiilor industriale urbane, cu module sub 1.000 de mp și este cel mai mare dezvoltator de spații logistice din țară, cu acționariat 100% românesc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.