VIDEO: 11 migranţi, prinși în 3 TIR-uri la PTF Nădlac II și PTF Giurgiu

Poliţiștii de Frontieră au prins 9 migranți afgani care erau ascunși în două camioane cu marfă, în timp ce intenționau să iasă ilegal din România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, iar pe alți 3 la intrarea în România prin PTF Giurgiu.

Primul camion cu migranţi era condus de un român în vârstă de 39 de ani, care transporta dulapuri şi rastele metalice în Suedia, informează, în 23 octombrie, un comunicat al Poliţiei de Frontieră Română. În remorcă, poliţiştii de frontieră au descoperit cinci tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 de ani, care au documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile din ţara noastră.

Al doilea camion, condus tot de un român, de 31 de ani, transporta scânduri în Franţa. În partea din faţă a compartimentului marfă, poliţiştii au găsit patru afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani.

Totodată, poliţiştii de la PTF Giurgiu au depistat trei bărbaţi care au încercat să intre ilegal în țară, ascunşi într-un autocamion încărcat cu profile metalice.

Iată precizările, în comunicatul PFR:

„Aceştia sunt cetăţeni din Afganistan care intenţionau să ajungă în Germania. În data de 23.10.2020, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 52 de ani, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice, pe ruta Turcia-Republica Moldova.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii este secționată și relipită pe interior, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare. În urma controlului amănunțit, printre profilele metalice transportate, au fost descoperite ascunse trei persoane de sex masculin care nu dețineau documente de identitate.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite sunt cetățeni afgani, doi adulți și un minor, cu vârstele cuprinse între 17 și 22 ani. Totodată, aceștia au declarat că au fost ajutați de un conațional să se urce în autocamion, fără știrea șoferului, în apropierea frontierei turco-bulgare, în schimbul sumei de 2.000 USD şi intenţionau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cei trei cetățeni afgani au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră”. 

La audieri, toţi cei nouă migranţi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

Străinii sunt cercetaţi pentru încălcarea regimului frontierei de stat, iar şoferii români, pentru trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.