Webinar UNTRR și ESPORG: Oportunități de finanțare parcări camioane

UNTRR și ESPORG organizează un webinar cu privire la oportunitățile de finanțare parcări camioane pentru transportatorii români.

Precizările UNTRR:

Industria transporturilor rutiere se confruntă cu un deficit semnificativ de spații de parcare sigure și securizate în România și la nivel european, unde numărul de parcări disponibile se ridică la doar 7.000, în timp ce se estimează că cererea totală de parcări peste noapte pentru vehiculele grele de marfă a fost de 400.000 pe noapte conform Studiului Comisiei Europene privind locurile de parcare sigure și securizate pentru camioane necesare în UE pentru respectarea legislației europene specifice și a noilor prevederi ale Pachetului Mobilitate 1.

Aproximativ 75% dintre infracțiunile legate de transportul de mărfuri au loc atunci când vehiculele grele de marfă sunt parcate în locuri de parcare nesigure, iar în prezent, Comisia Europeană alocă fonduri prin programul CEF – Mecanismul Conectarea Europei pentru dezvoltarea de spații de parcare sigure și securizate pentru camioane.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR și ESPORG – organizația europeană pentru parcări securizate organizează, în 16 iunie 2023, ora 12.00-14.00, un webinar cu privire la oportunitățile de finanțare parcări camioane pentru transportatorii români.

Evenimentul este deschis tuturor firmelor de transport rutier interesate de atragerea de fonduri europene pentru construirea de spații de parcare pentru camioane, abordând:

– oportunități de finanțare pentru transportatorii români prin programul CEF – Mecanismul Conectarea Europei;

– sesiune de informare privind accesarea finanțării CEF pentru spații de parcare sigure și securizate pentru camioane.

Webinarul UNTRR – ESPORG va prezenta elementele de bază ale finanțării CEF, precum și elementele pentru o propunere de proiect de succes cu finanțare CEF. Va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri. Pentru a vă înregistra la eveniment, click aici.

Precizăm că următorul apel de cereri de finanțare CEF pentru construirea de noi spații de parcare sigure și securizate pentru camioane sau modernizarea celor existente se va deschide în septembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.