Ziua Investitorilor SIPEX – ediția a 2-a, la centrul logistic din Ariceștii Rahtivani

În data de 17 mai, începând cu ora 10:00 (ora României), are loc a doua ediție a evenimentului Ziua Investitorilor SIPEX, la primul centru logistic deschis de companie în Ariceștii Rahtivani, Ploiești. 

SIPEX a înregistrat o cifră de afaceri de 69,3 milioane de lei în primul trimestru (T1) din acest an, reprezentând o creștere cu 10% față de perioada similară din 2023, susținută de creșterea vânzărilor în toate cele 3 canalele de distribuție. 

Activitatea din canalul B2B a adus cea mai mare contribuție, cu un avans al vânzărilor de 17%. De asemenea, au fost înregistrate creșteri de 9% ale vânzărilor prin canalul Magazin & Online și de 5% ale vânzărilor prin canalul Retail.

Rezultatul net înregistrat de companie în T1 a fost negativ, influențat de creșterea cheltuielilor operaționale, în special a celor legate de achiziționarea de mărfuri, salarii, utilități, precum și de noul impozit minim pe cifra de afaceri.

Irinel Gheorghe

Irinel Gheorghe, CEO SIPEX: „Anul 2024 a venit cu o serie de provocări și schimbări pe care le-am anticipat și pentru care am început să ne pregătim. Am continuat să ne consolidăm poziția în piață, cu accent pe segmentul B2B, care reprezintă peste 40% din totalul vânzărilor noastre. În primul trimestru am majorat stocurile pentru a face față cererii crescute și ne-am adaptat strategia și acțiunile pentru a pregăti creșterea marjei în trimestrele următoare.”

SIPEX operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Distribuția se realizează prin cele trei canale:

  • Retailul tradițional – magazine de diferite dimensiuni, cu excepția celor DIY (Do It Yourself), cu vânzare prin agenți dedicați.
  • Business to business (corporate) – societăți de construcții, dezvoltatori, instituții de stat sau private, echipe de meseriași și persoane fizice care construiesc în regie proprie sau își renovează proprietățile. Din 2019, compania are un canal dedicat acestui segment, www.sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vânzare către partenerii existenți și de a reduce costurile operaționale, prin oferirea unor facilități self-service.
  • Magazin online propriu – cu aplicație de mobil, tabletă și laptop. Aplicația utilizată repartizează comenzile către cele mai apropiate puncte de lucru, astfel încât livrarea să se facă într-un timp cât mai scurt.

Strategia SIPEX este construită în jurul următoarelor direcții: 

  • diversificarea portofoliului de produse; 
  • dezvoltarea și extinderea punctelor de lucru existente și deschiderea unor centre de distribuție noi;
  • ajustarea politicii de personal cu accent pe retenția angajaților.

Compania analizează deschiderea unei unități de producție, cu finanțare din fonduri europene, în comuna Ariceștii Rahtivani, pentru care a făcut primii pași prin achiziționarea, în 2023, a unui teren în suprafață de 7,5 hectare. 

Despre SIPEX

De-a lungul celor 27 de ani de activitate, SIPEX a construit parteneriate pe termen lung, are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în 3 iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 milioane de lei de la 54 de investitori, iar începând cu 20 martie 2023 acțiunile SIPEX au intrat în structura indicelui BETAeRO.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.