10.000 de agricultori blochează miercuri Piaţa Victoriei

Piaţa Victoriei din Bucureşti va fi blocată mercuri, între orele 11.00 şi 15.00, de cei 10.000 de producători agricoli ce vor veni din provincie, cu 200 de autocare, să protesteze în faţa sediului Guvernului, pentru a-şi recupera subvenţiile şi a li se acorda ajutorul de 220 de euro pe hectar. Traficul va fi restricţionat pe mai multe artere din centrul Capitalei, de la ora 9.00 la ora 16.00.

Mitingul, intitulat “SOS – Salvaţi agricultura!”, este organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federaţia Crescătorilor de Bovine (FCBR), Asociaţia Naţională Profesională Legume-Fructe, Holstein.Ro şi Federaţia Romovis.

Restricţii de trafic

Circulaţia va fi restricţionată pe şos. Kiseleff, de la ora 9.00 la 16.00, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, cu menţinerea traversării la Str. Arh. Ion Mincu şi cu asigurarea unui culoar unic de urgenţă pentru autospecialele de intervenţie pe banda IV, între Str. Monetăriei şi Arh. Ion Mincu, şi pe benzile I si IV, între Arcul de Triumf şi Str. Arh. Ion Mincu.

De asemenea, între orele 7.30 şi 16.00, traficul va fi oprit pe artera de legătură între str. Paris şi şos. Kiseleff, artera de legătură dintre B-dul Lascăr Catargiu spre B-dul Ion Mihalache şi artera de întoarcere dinspre B-dul Lascăr Catargiu spre Calea Victoriei.

“Nu se va bloca accesul şi nu se va perturba buna desfăşurare a activităţilor instituţiilor de la locul de desfăşurare al protestului”, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

Pentru evitarea blocării traficului rutier şi a desfăşurării în condiţii optime a activităţilor cotidiene a bucureştenilor, echipaje ale Jandarmeriei Capitalei şi ale Poliţiei Rutiere vor însoţi mijloacele de transport cu participanţii din provincie, de la punctele de intrare în Bucureşti către locul de desfăşurare a manifestării publice.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.