Aeroportul “Mihail Kogălniceanu”, modernizat cu fonduri UE

Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” din Constanţa va fi modernizat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T). Lucrările, estimate la 130,1 milioane lei (29,7 milioane euro), fără TVA, se referă la reabilitarea platformelor de staţionare a aeronavelor şi vor fi atribuite prin licitaţie deschisă, preţul ofertei şi componenta tehnică având ponderi egale, de 50%. Contractul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) (69,25%) şi de la bugetul de stat (30,75%), iar termenul de finalizare este de 13 luni de la data atribuirii. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 martie.

Proiectul include proiectarea şi execuţia structurii rutiere aeroportuare, canalizare pluvială, instalaţii electrice şi balizaj, marcaje şi inscripţionări, organizare de şantier, probe tehnologice şi întreţinere în perioada de garanţie a lucrărilor, potrivit anunţului de licitaţie.

Cheltuielile pentru investiţia de bază sunt estimate la 111,9 milioane lei, la care se adaugă cele pentru proiectul tehnic şi detaliile de execuţie (1 milion de lei), organizarea de şantier (5,1 milioane de lei) şi probe tehnologice (circa 670.000 lei).

“Suma aferentă procentului de diverse şi neprevăzute este de 11,38 milioane lei, respectiv 8,75% din valoarea estimată a contractului de achiziţie publică”, se mai arată în anunţ.

Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” este una dintre cele 8 companii pentru care Ministerul Transporturilor a relansat procedurile de listare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câte 5% din acţiunile deţinute, operaţiune îngheţată la jumătatea anului 2010 din cauza crizei financiare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.