“Blonda de la Străzi” a demisionat. Alţi 4 directori din Primăria Capitalei, “raşi” de edilul interimar

Alina Roman, directorul general al Administrației Străzilor Bucureşti şi supranumită “Blonda de la Străzi”, a demisionat din funcție la o lună de la arestarea preventivă a primarului general Sorin Oprescu, susţinătorul ei. 

Anunţul a fost făcut de primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, care “a luat act de retragerea Alinei Roman din funcția de director general al Administrației Străzilor, instituția răspunzătoare de defecțiunile ce au apărut în ultimul timp la nivelul sistemului de management al traficului de la nivelul municipalității”, potrivit unui comunicat al PMB remis redacţiei.

Edilul-șef “a analizat astăzi aspectele semnalate de mass-media referitoare la disconfortul produs bucureștenilor ca urmare a deteriorării sistemului de management al traficului și a decis convocarea tuturor responsabililor de această situație”.

“Ștefănel Dan Marin îi asigură pe bucureșteni că va lua toate măsurile pentru ca defecțiunile apărute să fie remediate în cel mai scurt timp iar sistemul de management contractat de Municipalitate să funcționeze în parametri normali”, se mai arată în comunicat.

Curăţenie după Oprescu

La două săptămâni de la desemnarea sa în funcţia de primar general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin a demis 4 directori numiţi de Sorin Oprescu – a cărui arestare preventivă a fost prelungită ieri, definitiv, cu 30 de zile.

“Au fost destituiți directorul Direcției de Cultură, cel al Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București și al Direcției Audit Intern”, a anunţat noul edil.

La Administrația Spitalelor – înfiinţată de Oprescu în primul său mandat de primar – fusese „uns” Marius Savu, partenerul de afaceri al „doctorului”, iar la „Monumente”, Traian Radu Negrei.

În locul demișilor au fost desemnaţi interimari. ”Urmează ca în 60 de zile să fie organizat concurs, pentru că toate posturile care în acest moment sunt libere vor fi ocupate pe bază de concurs”, a asigurat Marin.

Totodată, “în urma comunicării cu instanțele judecătorești” au fost suspendate contractele de muncă ale directorilor acuzaţi de procurorii DNA în dosarul instrumentat lui Oprescu, ei fiind, de asemenea, arestaţi preventiv. Este vorba despre Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, de Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, director general şi, respectiv, directorul adjunct al Centrului Cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia.

De asemenea, primarul interimar l-a demis pe directorul de la Administrația Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Bogdan Popa.

Magda SEVERIN

Sursă foto: b365.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.