CGMB a aprobat biletul unic la RATB şi metrou

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de vineri, biletul unic pe mijloacele de transport ale RATB şi metrou, care va costa 5 lei, din care 3 vor merge la bugetul RATB şi 2  lei la Metrorex. Aşa cum estimam încă de ieri, ok-ul dat asupra proiectului a fost o simplă formalitate, întrucât USL deţine majoritatea în CGMB. Biletul unic va fi valabil timp de 60 de minute de la prima validare, atât la metrou, cât şi la autobuze, troleibuze şi tramvaie. Va fi posibil un număr nelimitat de validări, timp de 60 de minute, ultima validare putând fi făcută cu un minut înainte de expirarea orei respective.

Un al doilea tip de titlu de călătorie comun va fi biletul unic multiplu cu 10 călătorii, valabil 60 de minute de la prima validare, cu număr nelimitat de validări, atât la Metrorex, cât şi la RATB. Preţul biletului multiplu cu zece călătorii va fi de 30 de lei, din care 15 lei vor merge către bugetul RATB şi 15 lei către Metrorex.

Alt titlu de călătorie va fi abonamentul unic pentru o zi, cu număr nelimitat de validări, cu valabilitate de 24 de ore începând cu ora la care se face prima validare. Costul unui abonament unic pe timp de o zi este de 16 lei, din care 8 lei vor merge către bugetul RATB şi 8 lei către Metrorex.

O altă variantă de titlu de călătorie comun este biletul unic cu valabilitate de 90 de minute, pe liniile RATB şi pe trenurile regionale ale CFR Călători care circulă pe inelul de cale ferată al Capitalei. Costul acestui bilet va fi de cinci lei, din care trei lei vor merge către bugetul RATB şi doi lei către CFR Călători.

Ultimul tip de titlu de călătorie comun între cele trei instituţii este biletul unic de călătorie valabil timp de 90 de minute de la prima validare. Preţul unui bilet de 90 de minute va fi de 7 lei, din care 3 lei vor merge către bugetul RATB, 2 lei către Metrorex şi 2 lei către CFR Călători.

Biletele nu vor fi valabile pe liniile expres şi pe cele cu tarif special ale RATB, iar suportul tehnico-financiar pentru emiterea acestor bilete, dacă proiectul va fi aprobat, va fi asigurată de reprezentanţii regiei.

Biletele acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de 60 de minute, respectiv 90 de minute, şi permit călătoria până la capătul liniei RATB şi CFR Călători şi până la ieşirea din staţie, la Metrorex.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.