Dulceaţă de ardei iute şi bijuterii la comandă, în Piaţa Amzei

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, bucureştenii sunt invitaţi la Târgul de Tradiţii, Bunătăţi şi Meşteşuguri din Piaţa Amzei, unde pot să-şi facă bijuterii la comandă, să admire şi să cumpere bijuterii de peste 100 de ani, broşe aurite şi argintate, armuri vechi şi coliere din porţelan lucrate la comandă, dar şi să-şi umple cămara, pe gustate, cu produse culinare dintre cele mai tentante: dulceaţă de ardei iute (un deliciu!), de praz, de gogonele, de ceapă roşie, precum şi mezeluri tradiţionale şi brânzeturi. Pe acestea din urmă le pot servi la masă, chiar în piaţă.

„Ce au în comun un artist plastic şi un meşter argintar? Arta. Iar din mâinile lor ies adevărate minuni. Lucrează chiar în Piaţa Amzei, la târg, sub ochii trecătorilor. Sandu Petre, artistul plastic, face bijuterii din porţelan, iar Mihai Argintarul are grijă să le îmbrace în argint sau chiar în aur. Trebuie să veniţi să-i vedeţi în acţiune. Piesele sunt unicat, toate având în spate o poveste. Iar cei doi “cavaleri”ai artei pot realiza orice bijuterie la comandă”, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea organizatorilor.

argintarul-si-artistul-plastic

La Târgul de Tradiţii, Bunătăţi şi Meşteşuguri de la Piaţa Amzei sunt prezentate însă şi preparate culinare din toată ţara. De la mezeluri tradiţionale şi brânzeturi, la prăjituri de casă şi dulceaţă UNICAT: de praz cu chimen, de ardei iute, de varză de Bruxelles cu portocale şi chimen, de ceapă roşie şi de gogonele cu nuci. Toate sunt făcute în casă, după reţete speciale.

Bunătăţile tradiţionale – cârnăciori, caşcaval sau brânză de burduf, mititei pe grătar ori frigărui – pot fi servite la mese, chiar în piaţă.

Pentru copiii care îşi însoţesc părinţii au loc ateliere de creaţie unde pot învăţa pictură pe sticlă, gravură pe sticlă sau desen în cărbune. Nu vor lipsi sesiunile de face-painting.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.