Gradinita de Vara in Sectorul 1

Bucurestenii din Sectorul 1 isi pot duce si in vara aceasta, pentru al patrulea an consecutiv, copiii la gradinita pe durata vacantei mari. Astfel, intre 1 iulie si 31 august, prescolarii pot fi inscrisi in cele doua sedii ale Gradinitei nr. 206 (Str. C-tin Disescu nr. 37 si Str. C-tin Dobrogeanu Gherea nr.156), unde vor lua parte la activitati specifice varstei lor si programei de gradinita. Pana in prezent, 220 de copii din Sectorul 1 – dar si din alte sectoare ale Capitalei – s-au inscris in acest program.

Primaria Sectorului 1 a organizat inca din anul 2009 programul “Gradinita de Vara”, pentru a veni in sprijinul parintilor, dar si al copiilor. Astfel, prescolarii pot ramane la gradinita de la ora 8.00 pana la ora 18.00. In functie de numarul de solicitari, educatorii formeaza grupe de copii pe nivel de varsta, care desfasoara aceleasi activitati ca in timpul anului scolar: invata sa faca figurine ikebana, sa deseneze, sa picteze, sa modeleze si fac plimbari in parc si excursii in Bucuresti, dar si in afara orasului.

In plus, copiii vor putea fi inscrisi si la cursuri optionale de engleza si dans si vor lua parte la activitati impreuna cu voluntari din tarile Uniunii Europene inclusi in programul ”Aici-Acolo”. Cu aceasta ocazie, prescolarii vor invata termeni uzuali din limbile tarilor din care provin voluntarii si vor invata notiuni elementare despre multiculturalism.

„Ne-am gandit sa le oferim posibilitatea si parintilor care nu au cu cine sa-si lase copiii in vacanta sa poata veni la noi la gradinita. Anul trecut am avut 160 de copii inscrisi in cele cinci grupe formate din prescolari din tot Bucurestiul. Copiii au fost foarte incantati, la fel si parintii, pentru ca unii, desi nu aveau micutii inscrisi la gradinita noastra, i-au inscris apoi aici. Parintii nu au fost nevoiti sa plateasca sume suplimentare, ci doar obisnuita contributie pentru hrana”, a declarat directorul Gradinitei nr. 206, Petronela Patrascu.

“Investitiile in educatie sunt investitii in viitor. Pentru ca intelegem importanta actului educational in dezvoltarea individuala, investim in mod constant in educatie, fie ca este vorba de modernizarea si consolidarea unitatilor de invatamant sau de implementarea a diverse programe educationale”, afirma primarul Andrei Chiliman.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.