Lufthansa anulează 1.500 de zboruri

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Europa, anulează astăzi şi mâine 1.500 de zboruri ca urmare a unei noi greve anunţate de piloţii companiei, măsură care va afecta 200.000 de pasageri, relatează BBC News.

Greva, care a început astăzi la prânz şi se va încheia marţi la 12 noaptea, ora locală, va afecta zborurile pe distanţe scurte şi lungi dinspre şi către aeroportul din Frankfurt.

Iniţial, Lufthansa a anunţat că greva piloţilor va afecta 1.450 de zboruri pe distanţe scurte, majoritatea către destinaţii din Europa.

Aceasta este cea de a opta acţiune de protest declanşată anul acesta de piloţii Lufthansa, ca urmare a neînţelegerilor privind vârsta de pensionare, care a fost crescută de la 55 la 60 de ani.

După negocierile eșuate de  la sfârşitul lunii august, Cockpit a organizat deja 3 greve – cea mai recentă în 10 septembrie, la Munchen – de mai multe ore, care au dus la anularea a 475 de zboruri în total, ce asigurau în special legături interne şi europene. În 16 septembrie greva se prelungea.

De asemenea, piloţii sunt nemulţumiţi de decizia operatorului aerian de a renunţa la acoperirea cheltuielile presupuse de pensionarea anticipată pentru piloţii angajaţi după data de 1 ianuarie 2014, acestea urmând să fie suportate de către angajaţi. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.