MAE cumpără 63 de SUV-uri şi servicii de transport aerian

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat la începutul lunii, pe SEAP, 3 anunţuri de achiziţie publică: pentru 63 de maşini SUV, pentru servicii de transport aerian ocazional şi pentru servicii informatice, toate în valoare estimată de peste 7,5 milioane de euro, fără TVA.

Cele 63 de autoturisme SUV cu tracţiune integrală 4×4, în valoare estimată, fără TVA, de 916.409 euro (4.032.200 lei), vor fi achiziţionate cu bani de la bugetul de stat, licitaţia fiind una deschisă, iar criteriul de atribuire – preţul cel mai scăzut, potrivit anunţului din 2 aprilie.

MAE vrea 5 autoturisme albe, dotate cu motor pe benzină, şi 58 negru metalizat, cu motor pe motorină. Ele sunt destinate înlocuirii parcului de autovehicule de la misiunile diplomatice (ambasade şi consulate) din străinătate, astfel: două treimi pentru cele din Europa şi restul pentru cele din Asia, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat, respectiv din Africa sau din America de Sud.

Contractul de achiziţie de servicii de transport aerian ocazional, în valoare estimată de 13.226.908.32 lei (3.030.080 euro), fără TVA, este pentru minim 3.000 de bilete şi maxim 5.000 de bilete, potrivit anunţului din 3 aprilie.

MAE a mai lansat un contract de achiziţie, pentru implementarea unui “Centru de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Strainătate – CCSCRS”, destinat unor servicii informatice şi conexe, valoarea estimată de 17.240.400 lei, fără TVA, potrivit anunţului din 4 aprilie.

Concret, ministerul vrea să înfiinţeze un centru unic de contact şi suport pentru cetăţenii români, „care să întărească şi să diversifice actualele servicii specifice”. Detaliile privind fiecare serviciu sunt următoarele: management de proiect – 1.243.200 lei , servicii publicitate şi informare – 253.700 lei, dezvoltarea şi implementarea soluţiei informatice – 15.182.500 lei, instruirea personalului şi crearea de conţinut educaţional – 561.000 lei.

În 7 martie, MAE a mai lansat un contract de achiziţie publică, privind sistemul de monitorizare şi management centralizat al echipamentelor de comunicaţii aferente Sistemul National de Informaţii privind Vizele (SNIV), valoare estimată de 355.000 euro,  fără TVA.

Prin acest contract, MAE doreşte să achiziţioneze o aplicaţie software de monitorizare, două staţii de lucru, trei servere, patru monitoare, o soluţie de administrare de la distanţă, precum şi servicii instalare, configurare, personalizare şi testare a soluţiei şi servicii de instruire a utilizatorilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.