Peste 1.000 de călători din trenuri Regio și InterRegio, prinşi fără bilet

În perioada 2 octombrie – 20 noiembrie a.c., reprezentanţii CFR Călători au amendat 1.008 călători care circulau fără bilet în trenurile Regio și InterRegio, informează compania, într-un comunicat remis redacţiei.

Timp de o lună şi jumătate, în cadrul campaniei de îmbunătăţire a calităţii călătoriei cu trenul, echipele de control au verificat peste 50 de trenuri Regio și InterRegio, în care călătoreau mai mult de 15.000 de pasageri.

„În urma acțiunilor de control, au fost eliberate 1.008 bilete cu suprataxă pentru pasagerii care călătoreau în ilegalitate și au fost emise procese verbale de contravenție pentru 23 de pasageri care nu au achitat în tren valoarea biletelor cu suprataxă”, precizează CFR Călători.

Controalele echipelor din Centralul CFR Călători și cele 8 sucursale din București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța au fost organizate în colaborare cu Poliția Transporturi Feroviare (TF).

În cadrul campaniei declanşate la începutul lui octombrie, CFR Călători apelează la spiritul civic al pasagerilor să semnaleze, la tel. 0800.88.44.44 – apelabil gratuit din rețeaua Telekom România -, cazuri de ilegalitate în tren.

Compania feroviară de stat a făcut anterior apel la călători, dar şi la mass-media, să susțină campania Planului sectorial de acțiune privind implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2012-2015 (SNA), în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor feroviare pe termen mediu şi lung, precum și descurajarea călătoriilor fără bilet pe calea ferată.

Acum, CFR Călători le mulțumeşte tuturor pasagerilor care își cumpără bilet/abonament şi îi asigură că “sumele încasate din vânzarea de bilete sunt direcţionate cu prioritate către programe de întreţinere şi modernizare a materialului rulant,în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de călătorie”.

“Mulțumim presei pentru susținerea efortului nostru de a informa corect și de a sensibiliza publicul cu privire la consecințele grave ale neplății călătoriei cu trenurile publice. Prezența dumneavoastră la acțiunile noastre de control poate contribui decisiv la descurajarea călătoriei frauduloase”, se mai arată în comunicatul remis astăzi redacţiei.

Nu în ultimul rând, CFR Călători “apreciază în mod deosebit parteneriatul cu Poliția TF în colaborare cu care intenționează să continue aceste acțiuni de control și în perioada următoare”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.