Peste 320 de utilaje rad zăpada de pe străzile Capitalei. Viscolul a defectat semafoare şi a doborât copaci

Peste 320 de utilaje pluguiesc zăpada de pe străzile principale din Bucureşti, cu prioritate pe arterele unde circulă autobuze, troleibuze şi tramvaie, în zona spitalelor şi a instituţiilor publice. Viscolul a doborât mai mulţi copaci care au avariat 11 maşini în ultimele 7 ore şi a defectat semafoarele din mai multe zone. Avertizarea Cod Galben de ninsori şi viscol va expira la ora 18.00 în Bucureşti.

Sunt înregistrate semafoare defecte în Piaţa Presei Libere, pe străzile Charles de Gaulle, Răzoare, la intersecţia Calea Floreasca cu Str. Glinca şi Str. Turda cu B-dul Ion Mihalache, în aceste zone intervenind echipe de la Administraţia Străzilor.

În ultimele 7 ore au fost avariate 11 maşini de copacii doborâţi de vântul puternic iar un panou metalic a fost desprins, anunţă ISU Bucureşti, care a avut 20 de intervenţii între orele 01.00 şi 08.00. Solicitările au crescut începând cu ora 04.00, cele mai multe fiind înregistrate în zona de nord a Capitalei.

Viscolul a scăzut în intensitate în jurul prânzului, astfel că pot interveni eficient cele 322 de utilaje (61 în Sectorul 1; 82 în Sectorul 2; 55 în Sectorul 3; 42 în Sectorul 4; 35 în Sectorul 5;i 47 în Sectorul 6).

Acestea împrăştie material atiderapant şi pluguiesc zăpada pe arterele din Urgenţa I, respectiv străzile cu trafic RATB, cele unde sunt obiective sociale şi instituţii publice, dar şi în zona podurilor, rampelor, pantelor şi pasajelor, anunţă Primăria Capitalei.

Peste 1.000 de operatori manuali curăţă zăpada din staţiile RATB, refugii de tramvai, rigole şi de pe trecerile de pietoni.

La centrul social de la Berceni sunt cazate 155 de persoane fără adăpost, iar la cel din Pallady, 287 de persoane.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.