Piloţii Air France, de două zile în GREVĂ

Astăzi sunt anulate 60% din zborurile Air France, după ce ieri, în prima zi de grevă, compania a asigurat mai puţin de 50% din curse. Piloţii au făcut apel la măsura extremă de protest pentru a denunţa condiţiile de expansiune a Transavia, filiala low-cost a grupului. Air France şi-a avertizat pasagerii prin 600.000 de mesaje şi SMS-uri, recomandându-le clienţilor care au bilete până pe 22 septembrie să-şi “amâne călătoria sau să schimbe biletul fără costuri”.

Preşedintele Air France, Frederic Gagey, a recunoscut în această dimineaţă, la postul de radio Europe 1, că deocamdată nu există o ieşire din acest conflict. “Continuăm să negociem. S-au făcut propuneri”, a afirmat el.

Conducerea Air France a promis să limiteze dimensiunile viitoarei flote a Transavia France, pentru a-i asigura pe piloţi că filiala low-cost a grupului nu are ca scop să înlocuiască Air France.

“Am simţit o îngrijorare a piloţilor care îşi imaginează că Transavia France ar putea înlocui Air France. Pentru a arăta că proiectul nostru este clar, am propus ca flota să fie limitată la 30 de avioane, o talie echivalentă cu cea a Transavia Hollande”, a precizat el, adăugând că această limitare este valabilă până în 2019. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.