Plantează un copac pentru sănătatea ta!

Campania de plantare a copacilor în perioada 15 martie – 15 aprilie, declarată în România ”Luna pădurii” de mai bine de 100 de ani, continuă şi anul acesta, cu sprijinul Romsilva, sub sloganul ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!”. Primăria Sectorului 6, care administrează „cel mai vitregit sector al Capitalei la capitolul spaţii verzi, afectat puternic în ultimul an de lucrările de la metrou”, potrivit edilului Rareş Mănescu, pune la dispoziţie 15.000 de puieţi pentru a fi plantaţi oriunde doresc cetăţenii.

Administraţia Domeniului Public şi Centrul Cultural European Sector 6 au amenajat 3 puncte de distribuţie a pomişorilor:

– în Drumul Taberei, la intrarea în parc dinspre piaţă;

– în Militari, deasupra pasajului Lujerului;

– în Crângaşi, la intrarea în parc dinspre metrou.

De la corturile amplasate aici se distribuie puieţi de arbori, zilnic, de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, şi sâmbăta, între 09:00 şi 12:00.

planteaza un copac

Proiectul urmăreşte conştientizarea importanţei copacilor pentru calitatea mediului, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, dar şi rolul educativ şi de responsabilizare pe care îl are gestul nobil de a sădi un copac.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.