Plin de baltoace la intersectiile din Bucuresti

Incalzirea usoara a vremii a facut ca intersectiile din Bucuresti sa fie inundate de baltoace, asa cum se intampla, de altfel, si pe timpul verii, la prima ploaie. Primarul General Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de salubritate sa-si mobilizeze angajatii la lopata, pentru a degaja sloiurile de gheata din dreptul trecerilor de pietoni, pentru a permite apei sa se scurga in canalizare. Misiunea gunoierilor pare imposibila insa, deoarece gurile de canalizare sunt infundate.

“La aceasta ora sunt acumulari importante de apa in majoritatea intersectiilor. Am solicitat operatorilor de salubritate, dar si celor de la Apa Nova, sa intervina la evacuarea acestora pana in orele pranzului, cand temperaturile incep sa scada”, a declarat Sorin Oprescu, dupa sedinta Comandamentului de deszapezire.

Dupa pranz, baltoacele de la trecerile de pietoni si flescaiala de pe trotuare parea intacta. In aceste conditii, apelul primarului general facut catre bucuresteni sa evite pe cat posibil deplasarea cu masina, pentru ca utilajele sa poata actiona cu eficienta maxima, i-a facut pe cei ce s-au incumetat sa parcurga pe jos distante mai lungi sa se ude la picioare si sa-l pomeneasca pe edil in ipostaze nu prea onorabile.

Nici cei care au iesit cu masina nu au fost inspirati. Se circula greu in Capitala, chiar sip e arterele principale de circulatie. Pe strazile laterale nu se incumeta niciun utilaj de deszapezire sa intre. Noroc cu masinile de colectat gunoiul, care au aplasata o lama de curatat zapada, dar numai pana la locul de unde ridica tomberoanele.

Conform dispozitiilor primarului general, operatorii vor continua tratamentele preventive cu material antiderapant pe parcursul intregii zile, iar inspectorii Corpului de Control vor da amenzi agentilor economici, asta in caz ca acestia au pravaliile deschise.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.