Sectorul 6, în Oraşul Reciclării

În Sectorul 6 al Capitalei au fost colectate selectiv peste 132 de tone de deşeuri reciclabile, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii aprilie, iar administraţia de sector participă, pentru a doua oară, la competiţia „Oraşul Reciclării”, eveniment care se derulează între 1 ianuarie – 30 iunie 2014.

Iniţiativa aparţine Eco-Rom Ambalaje şi se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, iar primăriile înscrise se luptă pe mai multe fronturi: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune mijloace de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

La finalul celor 6 luni, câştigătorul va obţine titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă eco wi-fi, adică un spaţiu inedit de relaxare cu acces liber la Internet, în valoare de 12.000 de euro.

În prezent, în Sectorul 6 sunt puse la dispoziţia locuitorilor 292 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje, graţie unui parteneriat între Primărie, Eco-Rom Ambalaje şi societatea de salubrizare Urban SA.

Potrivit raportării aferente primelor 4 luni, cantitatea totală de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie a fost de 132.580 kg, astfel:

– 23.710 kg plastic;

– 130 kg. metal;

– 73.360 kg hârtie-carton;

– 35.380 kg sticlă.

La prima ediţie a competiţiei, Sectorul 6 din Bucureşti a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Armament de calitate”, fiind printre municipalităţile care au obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată, se arată în comunicatul remis redacţiei.

După această victorie, Primăria Sectorului 6 a răspuns pozitiv şi celei de-a doua invitaţii, alături de municipalităţi precum: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti-Sectorul 3, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

Mai multe detalii despre ediţia a doua a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, la  www.ColecteazaSelectiv.ro. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.