Teatrul Excelsior “îmbracă” Hainele cele noi ale Prințului

Noua stagiune 2013-2014 a Teatrului Excelsior și-a propus să ia prin surprindere publicul. Deschide o altfel de școală, unde imaginația nu are limite, cu profesori/actori, care îi vor încânta deopotrivă pe cei mici și pe cei mari. Totul va începe cu o premieră pregătită special pentru iubitorii de povești. Este vorba despre “Hainele cele noi ale Prințului”, o incursiune inedită în universul lui H.C. Andersen.

Premiera oficială va avea loc în 15 octombrie, la ora 19.00 şi va fi prefațată de două avanpremiere: duminică, 13 octombrie, ora 11.00 și luni, 14 octombrie, ora 19.00.

Tânăra regizoare Ilinca Stihi (câștigătoare a Premiului Uniter în 2012, multipremiată în străinătate pentru producțiile sale radiofonice și cunoscută pentru montările Closer”, la Teatrul Mic, ”Brand”, un proiect original montat la Biserica Lutherană din București sau ”eMeS”, la Teatrul Maria Filotti din Brăila) a pornit într-o aventură spectaculoasă prin lumea genialului danez, mixând două dintre cele mai cunoscute povești ale sale: “Hainele noi ale Împăratului” și “Porcarul și Prințesa”.

velniciuc excelsior

Alexandra Velniciuc, Raluca Botez

Rezultatul este uimitor. Un spectacol plin de muzică, umor,  ritm, culoare, efecte speciale, replici sclipitoare. Ea este la a doua colaborare cu Teatrul Excelsior, după spectacolul de succes Zâna Zorilor, care a fost invitat la începutul acestei luni la Festivalul Internațional de Teatru “100, 1.000, 1.000.000 de povești”.

excelsior hainele noi 1

Silvana Ionescu, Raluca Botez și Alexandra Velniciuc

Alături de Ilinca Stihi, au intrat în ținutul magic al copilăriei, scenografa Luana Drăgoescu, coregrafa Andreea Duţă, compozitorul George Marcu, light-designerul Cristian  Niculescu şi  sound-designerul Mihnea Chelariu.

excelsior hainele noi 2

Ciprian Cojenel și Daniela Ioniță Marcu

Distribuţia este impresionantă, cu actori plini de pasiune şi entuziasm: Alexandra Velniciuc, în rolul Prințesei Deea, care joacă pentru prima oară  pe scena Teatrului Excelsior, Raluca Botez, în rolul grațioasei Panseluța,  Silvana Ionescu, în rolul Zânei Toamnei,  Dan Clucinschi, în rolul lui Mugurel,  Robert Radoveneanu, în rolul Prințului Crin.

excelsior hainele noi

Robert Radoveneanu, Dan Clucinschi, Cosmina Dobrotă și Iulia Diana Samson

Un cuplu extrem de simpatic, care o să vă stârnească hohote de râs, este cel al Danielei Ioniță Marcu, în rolul Cioarei și al lui Ciprian Cojenel, în rolul Ariciului.  Nu puteau lispi din spectacol: Albinuța, interpretată de Cosmina Dobrotă, Libelula, interpretată de Iulia Diana Samson și rotofeiul Bondar, interpretat de Marian Rădulescu. (M.S.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.