UPDATE! Tren deraiat lângă Herculane. Circulaţia feroviară, întreruptă

Trei vagoane ale trenului InterRegio 1691 Bucureşti-Timişoara au deraiat ieri, în jurul orei 17.10, între localităţile Topleţ şi Băile Herculane din judeţul Caraş-Severin. Cei aproximativ 200 de pasageri şi personalul feroviar nu au fost accidentaţi, dar circulaţia a fost închisă, precizează CFR Călători, într-un comunicat remis redacţiei. Pasageri au fost transportaţi cu maşini în Gara Băile Herculane. Până astăzi la prânz, compania nu a anunţat reluarea circulaţiei feroviare pe acest sector.

UPDATE 1 noiembrie: In cursul noptii de vineri spre sambata (31 octombrie/1 noiembrie), circulatia feroviara pe segmentul de cale ferata Toplet – Baile Herculane a fost redeschisa in conditii de siguranta.

Astfel, in cursul zilei de sambătă toate trenurile de calatori vor reintra treptat in programul normal de circulatie, informează CFR Călători.

Deraierea a avut loc la trecerea peste un podeţ, între Topleţ şi Băile Herculane. „Primul vagon de la locomotivă a deraiat de două boghiuri, iar următoarele două, de un singur boghiu”, precizează CFR Călători.

Circulatia feroviară a fost închisă iar pasagerilor li s-au asigurat mijloace auto până la Băile Herculane, de unde au fost preluaţi de un alt tren, până la destinaţii, se mai arată în comunicat.

„Trenurile IR 1693, IR 1695 şi IR 1696 vor fi directionate pe ruta ocolitoare, iar pentru pasagerii trenurilor Regio (de scurt parcurs) se asigură transbordare cu mijloace auto între Topleţ şi Băile Herculane”, se mai arată în comunicat.

Compania le recomandă pasagerilor să se informeze la birourile de informaţii din gările din parcurs, cu privire la circulaţia trenurilor.

„Echipe feroviare intervin cu utilaje speciale şi cu personal autorizat pentru ca traficul feroviar să fie reluat în condiţii de siguranţă”, precizează CFR Călători. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.