Wizz Air scumpeste biletele cu 6 euro

Operatorul Wizz Air va majora tarifele in medie cu 6 euro pe bilet, pentru a recupera cresterea de 25% a costurilor de operare, respectiv 1 milion de euro pe luna, cauzata de mutarea zborurilor low cost de pe Aeroportul Baneasa pe Otopeni de la 25 martie.

“In ultimii cinci ani taxele de aeroport din Bucuresti aproape ca s-au dublat si pe Otopeni sunt cu 25% mai mari fata de Baneasa. Din pacate va trebui sa transferam aceste costuri la pasageri. Daca ar trebui sa recuperam in totalitate cresterea ar trebui sa majoram pretul biletelor cu aproximativ 4%, adica in medie sase euro pe bilet, maxim zece euro. Este dificil de estimat pentru ca piata dicteaza nivelul tarifelor. Daca pe un segment crestem pretul cu 10%, e posibil ca cererea sa scada cu 30% pentru ca piata de low cost este una sensibila”, a declarat, intr-o conferinta de presa, chief financial officer al companiei, Mike Powell.

El a spus ca, pana la inceputul verii, Wizz Air va investi 100 milioane euro pentru achizitia a doua aeronave Airbus, care vor deservi hub-ul din Bucuresti, astfel ca flota alocata Capitalei va fi formata din 6 avioane.

Compania va introduce 4 destinatii noi (Budapesta, Palma de Mallorca, Verona si Memmingen in sudul Germaniei) si va creste frecventa curselor cu 22, la 123 de zboruri pe saptamana.

Wizz Air estimeaza ca va transporta in urmatoarele 12 luni 2 milioane pasageri, cu 500.000 mai multi decat anul trecut. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.