Ziua Copilului, la Teatrul Excelsior

Sezonul Copilăriei rămâne tot timpul deschis la Teatrul Excelsior. Luna florilor de cireş cu arome de vacanţă se mută aici, începând cu 1 iunie, Ziua Copilului, cu un spectacol parcă anume creat pentru această sărbătoare: “Zâna Zorilor”, Încântătorul basm al lui Slavici, dramatizat şi regizat de Ilinca Stihi, va aduce o picătură de fericire și magie copiilor defavorizaţi de la Serviciul de Ajutor Maltez, Centrul de Zi Aurora, Fundaţia Zâna Măseluţă şi Asociaţia “Nicolae Bălcescu”.

A doua zi, pe 2 iunie, de la aceeaşi oră, în matinalul de duminică, cei mici împreună cu părinţii şi bunicii lor sunt invitaţi să fie partenerii aventurilor „Cocoşelului neascultător”.

Tot scormonind prin sipetul cu poveşti, conducerea Teatrului Excelsior a descoperit o nouă istorisire cu prinţese, flori fermecate, bondari, albinuţe şi libelule vorbitoare: „Hainele cele noi ale Prinţului”. Dramatizarea vine din lumea magică a lui Andersen şi va  avea două reprezentaţii speciale în dimineţile de 13 şi 14 iunie, de la ora 10.00.

De altfel, premiera oficială cu „Hainele cel noi ale Prinţului” va deschide noua stagiune a Teatrului Excelsior din această toamnă. Două dintre cele mai frumoase scrieri  ale celebrului autor danez au fost reinterpretate şi puse în pagină regizorală de Ilinca Stihi şi echipa ei: compozitorul George Marcu, scenografa Luana Drăgoescu şi coregrafa Andreea Duţă.

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior se încheie marţi, 18 iunie, cu montarea de succes “Măria Sa… Măgarul!”.  Cu toate acestea, sezonul copilăriei rămâne tot timpul deschis la Teatrul Excelsior!

„Bucuria de a fi copil şi bucuria fiecăruia, adult sau senior, de a redescoperi copilul din noi sunt însemnele sub care fiinţează acest teatru unic în peisajul nostru cultural”, se arată în comunicatul remis redacţiei de Teatrul Excelsior. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.