Prelungirea e aproape (document)

Un proiect de ordonanță de urgență (OUG), aflat la aprobare pe circuitul interministerial, prevede prelungirea cu 4 ani, până la 30 iunie 2023, a actualului Program de transport interjudețean de pasageri, precum și eliminarea din Legea taximetriei a sintagmei “în mod repetat”, de la art. 55, pct. 3, litera h. 

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Totodată, în proiectul de OUG se propune separarea, în Legea taximetriei, a transportului în regim de taxi, care va rămâne în competența autorităților locale, de transportul în regim de închiriere – care va intra în competența Ministerului Transporturilor.

Proiectul de act normatiuv este o promisiune de onoare făcută de ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, și de ministrul interimar al Dezvoltării, Eugen Teodorovici, transportatorilor COTAR la sediul MFP, în urma protestului desfășurat de aceștia în 13 februarie în Piața Victoriei din București, dar și transportatorilor FORT, în urma discuțiilor desfășurate cu aceștia la Ministerul Transporturilor.

Revendicările COTAR, soluționate de Plumb și Teodorovici
Rovana Plumb s-a întâlnit cu reprezentanții FORT
FORT se mobilizează de proteste în București și la nivel național

Iată Expunerea de motive și Proiectul de OUG pentru instituirea unor măsuri în domeniul transportului rutier, modificarea și completarea unor acte normative:

Download

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.